ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ '' H ΕΛΠΙΣ ''

Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του  Γ.Ν. Λιβαδειάς κάνουν αιμοκάθαρση 55 άτομα σε τρεις βάρδιες την ημέρα. Στην πρωινή και μεσημεριανή βάρδια την ώρα της αιμοκάθαρσης προσφέρονταν γεύμα και φρούτο στη δε βραδινή σάντουιτς και φρούτο.Από τις αρχές Ιουνίου το γεύμα στις δυο βάρδιες αντικαταστάθηκε από σάντουιτς χωρίς φρούτο με περιεχόμενο μια φέτα ζαμπόν και κασέρι ελαχίστων γραμμαρίων.
Η σίτιση την ώρα της αιμοκάθαρσης είναι αναγκαία και υποχρεωτική. Σε επαφή μου με την διοίκηση πληροφορήθηκα ότι προέβησαν σε αυτή την περικοπή γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια, μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 45% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού των 4.900.000 €, οι δεσμεύσεις (μη τιμολογημένες) ανέρχονται στο 86% του προϋπολογισμού και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κονδύλια για επισκευές ιατρικών μηχανημάτων, εγκαταστάσεων, προμήθεια καυσίμων και ορθοπεδικού υλικού και ότι απαιτούνται επιπλέον χρήματα για καθαριότητα αλλά και για συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
 Καταλαβαίνεται τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον όταν στο μέσο της χρονιάς υπάρχουν τα προβλήματα αυτά. Η περικοπή των προϋπολογισμών στα νοσοκομεία από την Κυβέρνηση θα έχει σαν συνέπεια να μειωθούν στο ελάχιστο οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.
 Απαιτούμαι ΑΜΕΣΑ να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όποιους έχουν ανάγκη νοσηλείας, να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα, να πάψουν να ταλαιπωρούν τους ασθενείς και να τους ωθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια και κλινικές.
 Θα παλέψουμε μαζί με το ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των εφημεριών και νυχτερινών στο προσωπικό. Να μην υπάρξει μείωση στη δαπάνη για σίτιση των ασθενών- προσωπικού, μείωση στα φάρμακα, σε αναλώσιμα υλικά και αντιδραστήρια.
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση, ανοιχτή ή συγκαλυμμένη στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας Αποκατάστασης. Η πολιτική του «κόστους - οφέλους» πρέπει να σταματήσει πριν είναι αργά. Το ριζοσπαστικό αναπηρικό Κίνημα παλεύει να έχουν όλοι οι ανάπηροι πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ανεξαρτήτως του ποσοστού αναπηρίας.
 Καμιά ανοχή καμιά αναμονή -καμία, παραχώρηση οπό τον λαό δεν επιτρέπεται. Το δίλημμα για το λαό δεν είναι να διαλέξει μεταξύ «Σκύλας» και «Χάρυβδης», ούτε μεταξύ του μικρότερου κακού. Τώρα χρειάζεται οργάνωση, αντίσταση και αντεπίθεση για διεκδίκηση όλων των απωλειών, με προοπτική την πλήρη ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων και αυτής της πολιτικής.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget