Είναι το χρήμα ιερό και όσιο;

Πριν εξιστορήσουμε τα γεγονότα από το τέλος και πριν αναφερθούμε σ ένα video που τα λέει όλα αλλά…χάθηκε από το Διαδίκτυο , από το youtube , θα πάμε στην αρχή σε μια ομιλία του Μανώλη Γλέζου στο ελληνικό κοινοβούλιο στις 30 Απριλίου του 2014.

 «Συμφωνείτε αγαπητοί συνάδελφοι, ή δε συμφωνείτε ότι τα ιερά και τα όσια είναι το χρήμα;» ρωτούσε ο κ Γλέζος τους συναδέλφους του σε ένα ερώτημα …ρητορικό.
 Κι αναφέρθηκε στην ιστορία του λαού μας την οποία, κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε. «Το χρήμα τους ελεύθερους δούλους ,ποιεί».
 Ποιος θυμάται τα λόγια του Μανώλη Γλέζου για τη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ; Ποιος θυμάται την ιδιαίτερη αναφορά του, καθώς και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στα νομοθετήματα του Σόλωνα , τα οποία είχαν κύριο στόχο την αποδέσμευση από τα χρέη και τη σκλαβιά χιλιάδων φτωχών Αθηναίων; Ποιος θυμάται τις υποσχέσεις , τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την αποδέσμευση από τα δάνεια των τραπεζών τόσο του Κράτους όσο και των ιδιωτών;
 Είναι λοιπόν το χρήμα ιερό και όσιο;
 Η απάντηση ήρθε πριν από μερικές ώρες από την πρόσφατη εμφάνιση του Μανώλη Γλέζου στο MEGA
 “Εάν είναι δυνατόν Τραπεζίτες να αποτελούν μέλη επιτροπής που χειρίζονται τα θέματα του χρέους της χώρας» αναρωτήθηκε ο Μανώλης Γλέζος απευθυνόμενος στην Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
 Όπως φάνηκε σε ένα video που τραβήχτηκε και στη συνέχεια …αποσύρθηκε από το Διαδίκτυο, η κεντρική παρουσιάστρια του Δελτίου κάνει νόημα στον συμπαρουσιαστή της να κλείσει γρήγορα τη συνομιλία με τον κ Γλέζο.
 Ενόχλησε η τοποθέτησή του; Δεν υπήρχε άλλος τηλεοπτικός χρόνος για να αναλυθεί παραπάνω το θέμα;
 Το γεγονός όμως είναι πως επανήλθε στον αφρό της επικαιρότητας το πολύπλοκο ζήτημα των Τραπεζών και των διαπλοκών που αναπτύσσονται γύρω από το τραπεζικό σύστημα..
 Α, μικρή , ασήμαντη λεπτομέρεια. Ευτυχώς ο ELA ενέκρινε 3.3 δις για να έχουν μέχρι την Τρίτη τουλάχιστον ρευστότητα οι Τράπεζες. Γιατί αυτές φαίνεται έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 Το ερώτημα λοιπόν ξανατίθεται: Είναι το χρήμα ιερό και όσιο;


danioliptes.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget