Πραγματοποιήθηκε το 10ο Φεστιβάλ του ΕΣΥΝ στη Λιβαδειά

Στον χώρο των πηγών της Έρκυνας, στην Κρύα όπως την λέμε, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, το 10ο Φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών που διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα του ΕΣΥΝ.Πλήθος κόσμου, κυρίως νέοι σχολικής ηλικίας, παρακολούθησαν την ομιλία της προέδρου του ΕΣΥΝ Λιβαδειάς, κας Λιάνας Καραβασίλη που, με λιτό και τεκμηριωμένο λόγο στράφηκε κατά των, έντεχνα καλλιεργούμενων, μύθων περί μαλακών και σκληρών ναρκωτικών, της δήθεν μείωσης των χρηστών μέσω της νομιμοποίησης καθώς και της αποτοξίνωσης μέσω των υποκατάστατων.

Επεσήμανε ότι η παραγωγή εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελεί τεράστια βιομηχανία που, ταυτόχρονα με την απόκτηση αμύθητων κερδών, αποσκοπεί στην χειραγώγηση της νεολαίας και την εκτροπή της από την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα ανεργίας και φτώχειας, στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και αδιαφορίας.  Μετά την ομιλία ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από νεανικά συγκροτήματα της πόλης. Ο ενθουσιασμός του κοινού για τα, γεμάτα δροσιά και μπρίο, νεαρά ταλέντα που ξεπέρασαν σε ποιότητα και επαγγελματίες, ήταν ολοφάνερος στα θερμά χειροκροτήματα. Όσοι παραβρέθηκαν, είχαν την τύχη να περάσουν ένα πολύ ευχάριστο βράδυ με συντροφιά τα νιάτα, την μουσική τους και το γλυκό κελάρισμα των νερών της Κρύας.
 Έχει ανάγκη η πόλη μας από τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις και σίγουρα, του χρόνου, το 11ο Φεστιβάλ θα πάει ακόμα πιο πέρα το πολιτιστικό της πρόσωπο. Από εμάς, ένα μεγάλο εύγε στο ΔΣ του ΕΣΥΝ Λιβαδειάς για την δραστηριότητά του στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και την όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε, και στα παιδιά που συμμετείχαν, είτε στην διοργάνωση, είτε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, είτε στην παρακαολούθηση του Φεστιβάλ, μαζί με το εύγε, την ευχή νάναι οδηγός τους πάντα η δημιουργική πολιτιστική ενασχόληση, η ενεργή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες, η αναζήτηση της χαράς της ζωής μακριά από τεχνητούς παράδεισους και εφήμερες απολαύσεις.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget