Δεν είναι λαμόγια οι δανειολήπτες, αλλά εγκληματίες οι τραπεζίτες

Λαμόγιο, μια έννοια τόσο ελληνική, τόσο διαχρονική, που σήμερα τα πραγματικά λαμόγια θέλουν να την αντιστρέψουν για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι φόρτωσαν τα χρέη τους σε έναν ολόκληρο λαό που τον έβαλαν να τους πληρώνει κι από πάνω για να συνεχίσουν να τον καταστρέφουν.

 Μνημόνιο, χρέη, τραπεζική κεφαλαιακή ανεπάρκεια, νόμος ασυλίας τραπεζιτών -εμ βέβαια δεν την απολαμβάνουν μόνο οι 300 βουλευτές-, πράγματα που εφαρμόζονται αδιαλείπτως σε μια υποτιθέμενη δημοκρατία που όμως είναι φανερή φεουδαρχία των τραπεζιτών και των διεφθαρμένων φίλων τους που μπορεί να πήραν διάφορα πτυχία -είτε το άξιζαν είτε όχι- αλλά στο τέλος τους κέρδισε η Ανωτάτη Λαμογιακή.
 Tα παπαγαλάκια των τραπεζιτών κατηγορούν τους δανειολήπτες που υπάχθηκαν στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ότι είναι μπαταχτσήδες και λαμόγια και ότι εξαιτίας των δανείων που δεν πληρώνουν οδηγήθηκε η Ελλάδα στην κρίση και στο χείλος του γκρεμού.
 Τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών παρουσιάζουν τον δανειολήπτη ως έναν αδίστακτο άνθρωπο που θέλει οι τράπεζες να του χαρίσουν τα δάνεια και ως χολέρα, που πιθανή επιδημία της θα δημιουργούσε κουλτούρα μη πληρωμών στην Ελλάδα (αυτό το τελευταίο το διαβάσαμε σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αφού προηγουμένως το διαβάσαμε σε think tank με πορίσματα που έχουν λιγότερη αξία =από κάθε άποψη- σε σχέση με ένα κόμιξ Μίκυ Μάους.
 Τα παπαγαλάκια των τραπεζών δεν μιλάνε για την ανεργία, για τη μείωση του εισοδήματος, για το γεγονός ότι ένας στους τρεις ανθρώπους σε αυτή τη χώρα δεν έχει ούτε δέκα ευρώ την ημέρα για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, διότι τόσα χρειάζονται στην Ελλάδα για έναν άστεγο για να εξασφαλίσει τα προς το ζην και όχι ένα δολάριο, όπως υπολογίζουν ως διεθνές κριτήριο το όριο της φτώχειας οι διεθνείς οργανισμοί.
 Δεν μιλάνε για όλες εκείνες τις αιτίες που οδηγούν τους δανειολήπτες να τολμάνε να βάζουν τη ζωή τους πάνω από τα κέρδη και τη συνέχιση της πολυτελούς ζωής των τοκογλύφων.
 Οσοι όμως είναι άνω των 30 ετών ασφαλώς θα θυμούνται ότι κάποτε οι τράπεζες τηλεφωνούσαν στους ανυποψίαστους πολίτες και τους λέγανε «καλημέρα, κερδίσατε ένα δάνειο» όπως κάνουν σήμερα οι εταιρίες τηλεφωνικής επικοινωνίας για να προσελκύσουν νέους πελάτες «καλημέρα, κερδίσατε ένα smartphone και μια υπερχρέωση για την ομιλία σας επί δύο χρόνια, είστε δεν είστε άνεργος, δώρο»
.Οι δανειολήπτες και οι καταναλωτές οφείλουμε να ενημερωνόμαστε σωστά και για να γίνει αυτό οφείλουμε οι ίδιοι να επιλέγουμε το μέσο ενημέρωσης, από το οποίο θα ενημερωθούμε. Δεν αποκλείεται σήμερα ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ένα τραπεζικό σκάνδαλο, να είναι αύριο στη φυλακή, αλλά η ουσία είναι ότι θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο σε μια δημοκρατία οπουδήποτε στον κόσμο.
 Οι δανειολήπτες έχουν πληρώσει τα δάνειά τους και με το παραπάνω. Τώρα πληρώνοιυν απλά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς αυτό να λέγεται ανακεφαλαιοποίηση. Χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός πληρώνει πληρώνει πληρώνει μέχρι που μένει πάμπτωχος και μόνος διαιρεμένος ολότελα για να ζει πλουσιοπάροχα σε βάρος του η μειοψηφία της ελίτ και των τραπεζιτών στην οποιία πολλοί θέλουν να μπουν αλλά είναι μόνο για συγγενείς και φίλους.
 Σήμερα, το Μνημόνιο και όλο αυτό το χρέος που είναι αυτής της μειοψηφίας ανθρώπων με ελληνικές ταυτότητες είναι μια πλάνη. Πέραν του ότι δεν το χρωστά ο ελληνικός λαός ή η χώρα αλλά συγκεκριμένοι άνθρωποι και συγκεκριμένα πρόσωπα, έχει υπερμεγεθυνθεί με τα φουσκώματα και τα μαγειρέματα που μόνο οι τοκογλύφοι και οι δυνάστες ανθρωπίνων ζωών ξέρουν να κάνουν.
 Η Επιτροπή που έχει αναλάβει να ελέγξει το λογιστικό χρέος υπολογίζει ότι ουσιαστικά το 70,4 του Χρέους που αναφέρεται στα μνημόνια είναι τόκοι κλπ. και όχι αρχικό κεφάλαιο. Σας θυμίζει κάτι αυτό, αγαπητοί δανειολήπτες;
 Πληρώνουν οι Ελληνες σε τράπεζες και κράτος γενικά αλλά δεν πληρώνουν όλοι εκείνοι που κανονικά θα έπρεπε να πληρώνουν διότι εκείνοι φταίνε για την κρίση. Πληρώνουν, πληρώνουν, πληρώνουν, οι δυνάστες τους απειλούν διαρκώς κι από πάνω οι ξένοι κερδοσκόποι λένε δια των εκπροσώπων τους (τρόικα, θεσμοί, όπως και να τους πεις αρπακτικά είναι) ότι η Ελλάδα δεν πληρώνει γιατί οι Ελληνες δεν θέλουν κι άλλες «αλλαγές», δηλαδή κι άλλες κάνες να σημαδεύουν τα κεφάλια τους για να τους εκτελέσουν και τους αποκαλούν από πάνω και τεμπέληδες, ενώ αποδεδειγμένα γενικά είμαστε από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον πλανήτη.
 Κανονικά, θα έπρεπε μόνο οι τράπεζες να πληρώνουν για την κρίση, αλλά ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, γλίτωσε τόσο τον εαυτό του όσο και τους συναδέλφους του με το νόμο του 2013 περί ασυλίας όσων έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα ως τραπεζίτες.
 Το κράτος υπερφορολογεί τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και την ίδια ώρα οι φοροαπαλλασσόμενοι στην Ελλάδα εφοπλιστές σώζουν τις ξένες τράπεζες με τα λεφτά που φυγαδεύουν στο εξωτερκό και με τις επενδύσεις που κάνουν με λεφτά που δεν είναι μόνο δικά τους αλλά και του ελληνικού λαού που φτωχοποιείται για να συνεχίσουν να υπάρχουν όλοι αυτοί.
 Ποιος είναι τώρα το λαμόγιο;
  

ΠΗΓΗ danioliptes.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget