ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - H Μy-shoe.gr «βάζει τα δυο πόδια σ’ένα παπούτσι» στους εργαζομένους της



Άλλο ένα κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγγέλθηκε στο ΣΕΠΕ Θήβας , για την επιχείρηση Ν. ΜΙΝΟΓΛΟΥ Α.Ε., το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα υποδημάτων MY-SHOE.GR. H διοίκηση της επιχείρησης, που απασχολεί περισσότερους από 30 εργαζόμενους , και αποτελεί ηγεμονική δύναμη στο χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων υποδημάτων, αξιοποιεί στο έπακρο την απειλή της ανεργίας και το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας εκβιάζοντας τους
εργαζομένους της να εργάζονται ατέλειωτες ώρες απλήρωτων υπερωριών.
 Μάλιστα για να εξασφαλίσει και τα νώτα της από ενδεχόμενο έλεγχο – των σχεδόν ανύπαρκτων ελεγκτικών μηχανισμών – υποχρεώνει τους εργαζόμενους να υπογράφουν σε προεκτυπωμένες καταστάσεις με τις συμβατικές ώρες προσέλευσης – αναχώρησης.
 Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν από απολυμένη εργαζόμενη της επιχείρησης στα πλαίσια εργατικής διαφοράς που συζητήθηκε σήμερα στο ΣΕΠΕ Θήβας, της οποίας η απόλυση μεθοδεύθηκε έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια εργασίας , επειδή αντέδρασε στην συνεχή πίεση για 12-14ωρη εργασία χωρίς αμοιβή – ανάλογα με τις ορέξεις της εργοδοσίας.
 Η δική μας συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα για καταβολή των απλήρωτων υπερωριών της είναι όχι μόνο δεδομένη , αλλά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας όχι μόνο να δικαιωθεί , αλλά ο αγώνας και η αξιοπρέπειά της να αποκτήσουν συλλογικά – μαζικά ανυποχώρητα χαρακτηριστικά.
 Στόχος ένας και μοναδικός απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία :
 το Δικαίωμα στην εργασία να μην οδηγεί σε εργασία ΧΩΡΙΣ Δικαιώματα.
 * Καλούμε τους εργαζόμενους της επιχείρησης να αντιδράσουν συλλογικά , αψηφώντας το φόβο και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.
 * Κάθε εργαζόμενο , τα συνδικάτα και κάθε συλλογικότητα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους
 * Το ΣΕΠΕ Θήβας και το ΙΚΑ Οινοφύτων να πραγματοποιήσουν άμεσα έλεγχο στην επιχείρηση προστατεύοντας τους εργαζόμενους , αλλά και την ίδια τους την υπόσταση.
 Η εργοδοτική αυθαιρεσία ΔΕΝ θα περάσει.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget