Με τα φορολογικά μέτρα κάνει πάρτι ο Ελληνας μπαταχτσής



Αλλο η ανακούφιση των υπερφορολογημένων που δεν έχουν να πληρώσουν και άλλο η επιβράβευση των μπαταχτσήδων. Οι διακρίσεις σε αυτές τις δύο κατηγορίες πολιτών φαίνεται ότι είναι δυσδιάκριτες όπως τουλάχιστον προκύπτει από το πλάνο της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής που προς το παρόν δεν βάζει τα δάχτυλα επί τον τύπο των ήλων, δηλαδή δεν κυνηγά τους μεγαλοοφειλέτες, παρά τους αφήνει να μας κοροϊδεύουν.

 Για αυτό το λόγο ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος συμφωνεί με την άποψη που εκφράζει μέσα από το capital.gr ο Γιώργος Κράλογλου. Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει η στιγμή που θα επιβραβεύονται οι νομοταγείς πολίτες που στερήθηκαν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους για να πληρώσουν τους άδικους φόρους που πρέπει άμεσα να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από ένα φορολογικό σύστημα κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή να πληρώνουν οι έχοντες τους μη έχοντες. Αρκεί να λειτουργεί σωστά η εφορία και να μην αυτουπονομεύεται για άλλη μια φορά ως τυφλός φοροεισπράκτορας που δεν μπορεί να διακρίνει ποιος είναι λεφτάς και μπαταχτσής και ποιος είναι φτωχός και αδυνατών να πληρώσει οφειλές ή αναγκάζεται και τις πληρώνει φοβούμενος τις συνέπειες του νόμου.
 «Σκοτώνεις, με μαύρα, όσο-όσο μια έκταση εκτός σχεδίου. Δεν πληρώνεις εφορία, ΙΚΑ και ΔΕΗ. Τσιμπάς και δανειάκι. Χτίζεις την σπιταρόνα για το καλοκαίρι. Ψηφίζεις κυβέρνηση κρατιστών σοσιαλιστών ή αριστερών (δεν έχει σημασία) αρκεί να ψάχνουν για λεφτά να πληρώσουν τους πελάτες τους κρατικούς υπαλλήλους. Και με 20 ευρώ τον μήνα νομιμοποιείς το αυθαίρετο, κανείς περαίωση, φτύνεις την Τράπεζα. Και ξεκαρδίζεσαι στα γέλια με αυτούς που πληρώσανε κανονικά.
 Τα κέρδη από την αλάνθαστη αυτή συνταγή θα απολαύσουν και σήμερα οι μπαταχτσήδες και οι «πονηροί» της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Από τον «επενδυτή» ακινήτων μέχρι τις (πολυάριθμες δυστυχώς) ομάδες επαγγελματιών κομπιναδόρων μικρομεσαίων. Αλλά και τα «νέα τζάκια» που τρίβουν τα χέρια τους, περιμένοντας να εφαρμοστούν τα κοινωνικά μέτρα «στήριξης» του λαού και της οικονομίας.
 Γιατί η συνιστάμενη των μέχρι στιγμής ρυθμιστικών μέτρων που εξήγγειλε το οικονομικό επιτελείο δείχνει να εξασφαλίζονται,  (με μαθηματική ακρίβεια) τα υπολογισμένα κέρδη από την εφαρμογή της «εκπληκτικής συνταγής» των επαγγελματιών ελλήνων μπαταχτσήδων.
 Αν φωτογραφίσεις (χωρίς κομματικούς φακούς και ιδεολογίες της πλάκας) τα πρώτα συμπεράσματα των μέτρων κοινωνικής σωτηρίας... βλέπεις και τα εξής, μεταξύ άλλων, τα παθήματά σου ως νομοταγής πολίτης...
 Ότι αποκλείεται και πάλι να επιβραβευθείς, με κάποιο τρόπο, ως συνεπής στις πληρωμές σου πολίτης.
 Ότι όσοι εξόφλησαν τον ΕΝΦΙΑ του 2014 είναι επιεικώς ηλίθιοι... έστω και αν πλήρωσαν 500 ευρώ. Είναι ηλίθιοι γιατί οι ανάγκες της κυβέρνησης σε ρευστό (μετά τις εξελίξεις στο μνημόνιο) θα την οδηγήσουν στο «...φέρε ό,τι έχεις...».
 Ότι όσοι έχουν κάνει περαιώσεις και ρυθμίσεις οφειλών (επειδή φοβήθηκαν τους εκβιασμούς της κυβέρνησης) θεωρούνται (από τους επαγγελματίες κλέφτες) νομοταγείς της πεντάρας... αφού είναι απλούστερο να φέρεις στα πράγματα μια κυβέρνηση του λαού... και να περιμένεις να σου σβήσει τον λογαριασμό!!!
 Ότι όσοι πιστεύουν πως θα βρεθεί τρόπος να παταχθεί η φοροδιαφυγή και ότι θα σούρωνονται στις φυλακές οι συστηματικοί φοροκλέφτες είναι ονειροπαρμένοι γιατί η κυβέρνηση ήρθε να μείνει και όχι για να πέσει από λίγους βλάκες και νομοταγείς...
 Ότι όσοι εδώ και κάποιους προεκλογικούς μήνες πίστεψαν σε επαναφορά μισθών, μεροκάματων και συλλογικών συμβάσεων και δεν έκλεισαν με ατομικές συμβάσεις τα τετράωρα θα χάσουν ακόμη και αυτές τις συνθήκες κάτεργου αφού το επόμενο σκαλοπάτι είναι η ανεργία που επίσης ήρθε για να μείνει...
 Ότι όσοι κρατικοί υπάλληλοι δεν ρυθμίζουν σήμερα τα συνταξιοδοτικά τους και περιμένουν καλύτερες ημέρες είναι οι επόμενοι για δούλεμα... γιατί το κράτος και θα συρρικνωθεί και θα πουληθεί και θα διαλυθεί καθώς μόνο μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη επικαλούμενη την εντολή του λαού...
 Ότι όσοι παρασύρθηκαν (από την προηγούμενη κυβέρνηση κρατιστών) και νομιμοποίησαν τα αυθαίρετα που απέκτησαν με χρέη σε εφορίες, σε Δήμους και στην ΔΕΗ θα τραβάνε, συντομότατα, τα μαλλιά τους γιατί η σημερινή κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας... έχοντας στεγνό τον κρατικό κορβανά θα νομιμοποιήσει και τα «αυθαίρετα του λαού» με όσα έχει να δώσει ο καθένας... Αρκεί «... ο λαός να αποχτήσει το κεραμίδι του...».
 Ο επαγγελματίας μπαταχτσής της Ελλάδας που παριστάνει (ως ψηφοφόρος) πότε τον φιλελεύθερο, πότε τον σοσιαλιστή και πότε τον αριστερό ιδεολόγο, θεωρεί δημοκρατικό του δικαίωμα και το φέσι... επειδή αντιγράφει (εδώ και 40 χρόνια) την πολιτική της ίδιας του της χώρας.
 Αντιγράφει εκείνους τους πολιτικούς του που χώνουν αυθαίρετα στο κράτος, από τις πόρτες και από τα παράθυρα, όσους μπορούν.
 Τους άλλους που χτίζουν Οργανισμούς και κρατικές Εταιρίες για να χώσουν όσους δεν χωράνε στα υπουργεία ενώ τους υπόλοιπους τους ανακυκλώνουν ως συμβούλους από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και από υπουργό σε υπουργό.
 Και τους παραπέρα που επιλέγουν κρατικοδίαιτη ελεγχόμενη οικονομία μέσω μηχανισμών διαπλοκής και συναλλαγών με στημένους κρατικοδίατους επιχειρηματίες που ενώ τους αποκαλούν «νέα τζάκια» της οικονομίας τους δίνουν και ημερομηνία λήξεως...
 Με άλλα λόγια ο επαγγελματίας Ελληνας φοροκλέφτης αντιγράφει πιστά το πολιτικό τριτοκοσμικό συνονθύλευμα που ως δήθεν κρατική παραγωγική δραστηριότητα με στόχο την ανάπτυξη... κατασπαράζει... δανεικά και βοηθήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ μιας και οι αγορές μας πήρανε χαμπάρι από το 2008.
 Όποτε με πρότυπο την ίδια του την χώρα ο συνειδητός Έλληνας μπαταχτσής δεν έχει πρόβλημα να ζει σε βάρος των «ηλίθιων» που επιμένουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ενώ αυτός θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα του να του χαρίζονται τα χρέη γιατί έχει μελετήσει άριστα την φαυλότητα των κρατιστών που ψηφίζει.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget