Βαγγέλης Αποστόλου: Πρώτος στόχος το βιώσιμο αγροτικό εισόδημα



Tο γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ εντάχθηκε στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης συνιστά αναβάθμιση, καθώς αναγνωρίζεται ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί ν’ αποτελέσει από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας», τόνισε σε δηλώσεις του στα πλαίσια της σημερινής τελετής παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΑΑΤ, ο νέος πολιτικός προϊστάμενος, κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

 Βασικός μας στόχος σ’ αυτή την προσπάθεια, θα είναι η εξασφάλιση βιώσιμου αγροτικού εισοδήματος με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου.
 Αναφερθείς στις βασικές κατευθύνσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου, ανέφερε τα εξής:
 -βελτίωση ανταγωνιστικότητας ειδικά των παραδοσιακών προϊόντων με εξασφάλιση προστιθέμενης αξίας και,
-διασφάλιση των διατροφικών αναγκών της χώρας, με παράλληλη δημιουργία ενός αγροδιατροφικού συμπλέγματος, με έμφαση στην κτηνοτροφία.
Νωρίτερα, στην ανάγκη αντιμετώπισης άμεσων προβλημάτων διαχείρισης που προκαλούν αναστάτωση στον αγροκτηνοτροφικό κόσμο αναφέρθηκεο κ. Αποστόλου, στις πρώτες του δηλώσεις προσερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο.
 Ο κ. Αποστόλου δήλωσε πως: «το μεγάλο πρόβλημα με τις κοινοτικές ενισχύσεις που βρίσκει σε αναστάτωση αυτήν την περίοδο τον κτηνοτροφικό τομέα».
 Ακόμη υπογράμμισε την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί «το μεγάλο διατροφικό πρόβλημα από πλευράς κόστους», ενώ επεσήμανε ότι «είτε αρέσει είτε δεν αρέσει η ΚΑΠ και οι ενισχύσεις, είναι ένα βασικό εργαλείο, το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει αποτελεσματικά και το οποίο δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget