Υπέρβαροι και… άφραγκοι: πόσο πολύ συνδέονται;



Οι άνθρωποι που ανησυχούν ότι το βάρος τους έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ενδεχομένως ανησυχούν το ίδιο ή και περισσότερο για τα οικονομικά τους, υποστηρίζει αμερικανική έρευνα.Υπάρχει σχέση μεταξύ κακής φυσικής κατάστασης και… χάλια οικονομικών;
Σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτά τα δύο ίσως συνδέονται. Από τους 1.400 καταναλωτές που συμμετείχαν, μόλις ένας στους τρείς δήλωνε ικανοποιημένος από την παρούσα οικονομική του κατάσταση. Όμως μεταξύ εκείνων που δήλωναν πως ήταν σωματικά σε φόρμα, το ποσοστό εκτινάσσονταν στο 65%.
 Η εξήγηση που δίδεται είναι ότι άτομα υγιή και σε καλή φόρμα τείνουν να έχουν περισσότερη ενέργεια και λιγότερο άγχος, γεγονός το οποίο τους βοηθά να αντιμετωπίζουν θέματα που σχετίζονται με την οικονομική τους υγεία πολύ πιο αποτελεσματικά. Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι άνθρωποι που βάζουν στόχους για μια καλύτερη φυσική και σωματική κατάσταση βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση για την επίτευξη στόχων οικονομικής φύσεως καθώς γνωρίζουν πώς να σχεδιάζουν και να ακολουθούν μια στρατηγική, χωρίς να ξεφεύγουν από αυτήν.
 Τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η TD Bank δείχνουν πως οι άνδρες ήταν αυτοί που δήλωναν περισσότερο ικανοποιημένοι και στους δύο τομείς: το 45% των ανδρών δηλώνει «πολύ έως εξαιρετικά ικανοποιημένοι» από την φυσική και την οικονομική τους κατάσταση, με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες μόλις που φθάνει το 30% ενώ όσον αφορά αποκλειστικά τα οικονομικά, οι άνδρες που είναι «πολύ ή εξαιρετικά ικανοποιημένοι» ανέρχονται στο 42% την ώρα που οι γυναίκες οι οποίες αισθάνονται το ίδιο αντιστοιχούν στο 29%.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget