Η μάχη των ψηφοδελτίων στη Βοιωτία



Η μάχη της συγκρότησης των ψηφοδελτίων ξεκίνησε και για τη Βοιωτία, με το εσωκομματικά μαχαιρώματα στο έπακρο, κυρίως στο χώρο της ΝΔ. Οι τρεις νυν βουλευτές Γ. Καράμπελας, Α. Κουτσούμπας και Ε. Μπασιάκος, θα κονταροχτυπηθούν για τη μία έδρα που αναμένεται να λάβει το κόμμα στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

 Ο κ. Καράμπελας, προσπαθεί να βγει μπροστά έχοντας ξεκινήσει από νωρίς τις προεκλογικές μαζώξεις. Παραμονές της Πρωτοχρονιάς, βρέθηκε με είκοσι περίπου στελέχη του κόμματος, ανάμεσα τους ο πρώην πρόεδρος της Ν.Ε Β. Σταύρου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Αγνιάδης. Είναι και ο πρώτος που καλεί σε ανοικτή συγκέντρωση στις 8 του μήνα.
 Θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει, όπως όλα δείχνουν και η ανιψιά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, Ιωάννα Λιάπη, η οποία ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στην πολιτική αρένα. Ανοικτή παραμένει η πέμπτη υποψηφιότητα, όπου στο παρασκήνιο μαίνεται πόλεμος με στόχο τον πρόεδρο της Ν.Ε Γιώργο Λιανό. Τον κατηγορούν ότι επιχειρεί με κάθε τρόπο την ένταξη της μητέρας του Κικής Μαχαίρα στο ψηφοδέλτιο (ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2012). Δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα, που χαρακτηρίζουν την κατάσταση εκρηκτική και τα γαλάζια στελέχη στη Βοιωτία έτοιμα να βγουν στα κάγκελα.
 Σύμφωνα με το www.paraskhnio.gr » η οργή που έχει προκαλέσει η εμμονή του προέδρου της ΝΟΔΕ, Γιώργου Λιανού με την προώθηση της μητέρα του στα ψηφοδέλτια, έχει εμφανίσει, ήδη, έντονη δυσφορία στη Συγγρού και σύμφωνα με πληροφορίες του “Π” εντός των επόμενων  ημερών αναμένεται να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Γ. Λιανού για τις “πρακτικές».
 Στο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το βουλευτή Γιάννη Σταθά, οι υπόλοιπες υποψηφιότητες, φαίνεται ότι δεν θα ξεφύγουν από τα κομματικά πλαίσια. Περίπου 15 είναι τα άτομα που προτάθηκαν στη Ν.Ε, ανάμεσα τους ο γιος του γραμματέα της Ν.Ε Νίκου Θηβαίου, Γιώργος, η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Σπανούδη, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο πρώην δήμαρχος Θήβας Θανάσης Σκούμας και ο Δημοσθένης Πελώνης.
 Στο ΠΑΣΟΚ τελούν υπό πλήρη σύγχυση και «παγωμάρα», μετά και την ανακοίνωση του νέου κόμματος από το Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην βουλευτής Βασίλη Τόγιας φαίνεται να υπαναχωρεί και μοναδικός στόχος πλέον θα είναι να κλείσει «αριθμητικά» το ψηφοδέλτιο.
 Στο κόμμα Παπανδρέου, βέβαιος υποψήφιος θεωρείται ο πρώην αυτοδιοικητικός Γιάννης Σωτηρίου, παρότι ο ίδιος δηλώνει ότι ανθίσταται.
 Στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θέση καταλαμβάνει η εκπρόσωπος τύπου και πρώην δήμαρχος Δαύλειας Κατερίνα Παπαβασιλείου.
 Στο ΚΚΕ, το πρόσωπο που θα δώσει αέρα ανανέωσης φαίνεται ότι θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Λεβαδέων Νώντας Κοτσικώνας, μετά τα υψηλά ποσοστά, που έλαβε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
 Τους πρώτους τρεις υποψήφιους ανακοίνωσε και το Ποτάμι, πρόκειται για τον 30χρονο δικηγόρο Δημήτρη Μπάκα , από τη Θήβα, την ψυχολόγο Εύα Στάμου και το δ.σ Θήβας Σταμάτη Χαλβατζή, κρούση έχει γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες  και στον πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Τάσο Καμούτση.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget