To ΠΑΜΕ Θήβας για τους εργαζόμενους του Ομίλου Σκουλούδη



Χαιρετίζουμε την απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο Σκουλούδη να πραγματοποιήσει 24ωρη Απεργία στους χώρους εργασίας του συγκεκριμένου ομίλου. Η Απεργία αποφασίστηκε ως μέτρο πίεσης απέναντι στην εργοδοσία, η οποία χρωστάει δεδουλευμένα 6 – 8 μηνών, ενώ έχει προβεί και σε απολύσεις. Από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι βρέθηκαν μπροστά στην πύλη των εργοστασίων, συζήτησαν με τους συναδέλφους τους, έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας.

 Ωστόσο η εργοδοσία έθεσε σε λειτουργία τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους. Καταγγέλλουμε την στάση της που με την στήριξη της Αστυνομίας παρέμβηκε για να χτυπήσει την Απεργία. Χέρι – χέρι βαδίζουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους με τους βιομήχανους. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά το δόγμα «νόμος και τάξη» που επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
 Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη στάση εκλεγμένου μέλους της Διοίκησης του ΕΚΘ με την παράταξη της ΣΑΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και εργαζόμενο στην επιχείρηση, να εισέλθει στο εργοστάσιο προχωρώντας σε ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ, υπονομεύοντας τον αγώνα των συναδέλφων του.
 Οι εργαζόμενοι στον όμιλο Σκουλούδη πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Εχθρός τους είναι η αστική τάξη, το κράτος της και τα φερέφωνά της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Χρειάζεται να συντονιστεί η πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικά της εργατικής τάξης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εργοδοσία. Να απομονώσουν προδοτικά στοιχεία που υποσκάπτουν τον αγώνα τους. Τους καλούμε να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο τους και σε αυτή τη βάση να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget