Mπαράζ αγωγών από την Coca Cola κατά των εργαζομένων - Κατέθεσε και νέα μήνυση 1 εκ. ευρώ - Tι απαντά η εταιρεία



"Πρόθεση της εταιρείας μας, από την αρχή, ήταν η επίλυση του θέματος με τον πλέον πρόσφορο και επωφελή για τους εργαζόμενους τρόπο, χωρίς καμία δικαστική αντιπαράθεση". Αυτό επισημαίνει η Coca Cola, απαντώντας στο δημοσίευμα του bankingnews για τις αγωγές κατά των εργαζομένων.

"Ωστόσο η κατάφορη συκοφαντική δυσφήμιση ενάντια στην ίδια την εταιρεία αλλά και στα προϊόντα της, καθιστά αναγκαία την προστασία της δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε καταφύγει για πρόκληση ηθικής βλάβης. Η αξίωση 1.000.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη αντικατοπτρίζει την έκταση και βαρύτητα των αβάσιμων και ψευδών ισχυρισμών των πρώην εργαζομένων της εταιρείας μας. Το εν λόγω ποσό, εφόσον το κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη, θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών της χώρας και συγκεκριμένα στο «Παιδικό Χωριό SOS Θεσσαλονίκης» και στο «Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Φίλυρον Θεσσαλονίκης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 Νωρίτερα το πρωί το bankingnews έγραφε: Την προσεχή Δευτέρα θα εκδικαστεί η πρώτη αγωγή της Coca Cola ύψους 250.000 ευρώ, εναντίον των μελών του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
H αγωγή αφορά τον αγώνα των εργαζομένων για το μποϋκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας με στόχο την επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Υπενθυμίζεται πως η πολυεθνική πριν λίγες ημέρες κατέθεσε νέα αγωγή εναντίον 28 συνολικά απεργών με την απαίτηση να καταβάλλουν οι απεργοί-εργαζόμενοι 1 εκατ. ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πολυεθνική στρέφεται κατά εργαζομένων με αγωγές, διεκδικώντας τεράστια ποσά.
Η νέα αγωγή ήρθε μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κρίνει ως νόμιμο το μποϋκοτάζ της Αμίτα, Φάντα, Κόκα Κόλα, νερό ΑΥΡΑ κλπ. με το σκεπτικό ότι «αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού» και θεωρείται «νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης», όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 14 του Συντάγματος.
Από την πλευρά της η Coca Cola υποστηρίζει ότι «δεν θα μπορούσε να είναι ανεκτή μια άποψη ότι το «μποϋκοτάζ» των προϊόντων μας αποτελεί πρόσφορο μέσο πίεσης για την ευδοκίμηση των αιτημάτων των πρώην υπαλλήλων μας, δηλαδή για να «ξαναλειτουργήσει» το εργοστάσιο παραγωγής μας στη Θεσσαλονίκη και τούτο διότι είναι ήδη εκπεφρασμένη η βούληση της εταιρείας μας ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει…».

Iσχυρό πλήγμα στα μεγέθη της εταιρείας από την αγορά της Ρωσίας
Ισχυρότατες πιέσεις στα μεγέθη της δέχεται η Coca Cola HBC λόγω των δυσμενών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη ρωσική αγορά στην οποία έχει ισχυρή παρουσία.
Η ελληνική πολυεθνική που πραγματοποιεί το 19% του όγκου πωλήσεών της στη Ρωσία είδε στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 να μειώνεται ο όγκος πωλήσεων κατά μονοψήφιο ποσοστό.
Την ίδια στιγμή σημαντική αναμένεται και η πτώση του κύκλου εργασιών λόγω της μεγάλης υποτίμησης που έχει υποστεί το ρωσικό ρούβλι.
Για το δεύτερο εξάμηνο οι προσδοκίες της Coca Cola HBC δεν είναι θετικές, καθώς πέραν όλων των άλλων η μείωση της ζήτησης ενισχύεται και αυτό σε συνδυασμό με το υποτιμημένο ρούβλι δημιουργεί ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες.


 http://www.bankingnews.gr/

Coca Cola

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget