Β. Αποστόλου: Εξαπάτηση αγροτών με το συνταξιοδοτικό



Τη δική του τοποθέτηση έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστή θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., στη Βουλή, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ρύθμιση θεμάτων Εφοδιαστικής». Στην ομιλία του δήλωσε μεταξύ άλλων:

 «Κύριε Πρόεδρε, αύριο θα συζητηθούν οι τροπολογίες, αλλά ο συνάδελφος, κ. Τζαμτζής, έφερε ανατροπές στο ασφαλιστικό όταν η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί πώς ξαφνικά έφτασε στα σαράντα έτη υποχρεωτικής εργασίας και στα εξήντα δύο για όλους τους Έλληνες.
 Αν σήμερα επιτέλους καταλάβατε κάτι το οποίο όλη η κοινωνία, όλος ο ελληνικός λαός δεν μπορούσε να καταλάβει, πώς είναι δυνατόν οι αγρότες να εξαιρεθούν και να πάνε στα εξήντα επτά, και τώρα αυτό το θεωρείτε ότι είναι ανατροπή μεγάλη, τι να πω. Προς Θεού! Αυτές είναι τακτικές Χότζα, αγαπητέ συνάδελφε. Ρίχνουμε και στο τέλος άντε, κάτι, για να ανασάνετε.
 Για να είμαστε ξεκάθαροι πάνω σε αυτό που είπατε, ξέρετε ότι τουλάχιστον πάνω στα επόμενα τέσσερα, πέντε, έξι χρόνια δεν μπορεί να έχει εφαρμογή αυτό, δεν αφορά κανέναν, για τον απλούστατο λόγο ότι η ασφάλιση των αγροτών ξεκίνησε από το ’80, διότι πιο μπροστά ήταν βοήθημα. Αν θέλετε να είστε πραγματικά όχι ανατροπείς, απλά κάτι να κάνετε, τουλάχιστον διορθώστε «σαράντα έτη ενασχόλησης» με τον αγροτικό χώρο, τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε να καλύψουμε όλους αυτούς που ήδη μετά το ’80 άρχισαν να ασφαλίζονται για να γίνει εφαρμογή ποιανού; Του αυτονόητου, ό,τι συμβαίνει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και για τους αγρότες, που και εσείς ο ίδιος δέχεστε –και όλοι δεχόμαστε- ότι πιο σκληρές συνθήκες εργασίας δεν έχει καμία άλλη κοινωνική ομάδα. Εκεί να συμφωνήσω, δεν έχω κανέναν λόγο, όχι όμως να παρουσιάζετε ότι κάνετε τις μεγάλες ανατροπές. Τι να κάνουμε;
 Αγαπητοί συνάδελφοι, αυτό που επιχειρεί να κάνει η Κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ουσιαστικά να συγκεντρώσει σε μεγάλα πάρκα τις αποθηκευτικές και μεταφορικές δυνατότητες. Πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε και να προωθήσετε αυτές τις υπηρεσίες έχοντας ως στόχο ότι θα αυτές τις μεταφορές. Λέτε ότι θα μειωθεί το κόστος που θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής των προϊόντων. Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν θα υπάρξουν αυτά τα αποτελέσματα.
 Και εσείς, κύριε Υπουργέ, τα έχετε βιώσει, ιδιαίτερα με αυτές τις προτάσεις σας τις μεταρρυθμιστικές. Θυμάστε τι έγινε με το γάλα; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Δεν είναι εδώ ο κ. Γιακουμάτος, ο οποίος έφτασε σε σημείο να ικετεύει τους βιομηχάνους για να κατεβάσουν το γάλα, του οποίου την τιμή εσείς ήδη είχατε προεξοφλήσει επί ένα μήνα, ουσιαστικά έτσι αναστατώνοντας έναν κλάδο, τους κτηνοτρόφους. Τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο καταναλωτής να πληρώνει πιο ακριβά. Σας λέω ότι αυτού του είδους οι επεμβάσεις σας δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
 Και δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, διότι δεν έχετε εξετάσει μερικά πράγματα εκ των προτέρων, για να δείτε τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στο χώρο. Ξέρετε ότι αυτές τις διαδικασίες, ιδιαίτερα τις μεταφορικές επιχειρήσεις, τις έχουν οργανωμένες κατά τέτοιοι τρόπο, που πάνω από το 85% -όπως σας είπε και ο εισηγητής μας- τις κάνουν οι ίδιες.
 Τι θα γίνει; Ξαφνικά έτσι, όλη αυτή η διαδικασία θα βρεθεί στον αέρα; Όλα αυτά τα χρήματα; Δείτε ότι με τον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο, το ν.3299/2004 ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά για την οργάνωση όλων αυτών. Τι θα γίνει με τα φορτηγά; Τι θα γίνει, ιδιαίτερα με τους εργαζόμενους, με τους οδηγούς, με όλους αυτούς που θα βρεθούν ξαφνικά εκτός εργασίας σε ένα περιβάλλον, που είναι κύριο χαρακτηριστικό η ανεργία;

Αποστόλου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget