Σύσσωμη παραίτηση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας



Διαμαρτύρονται για την αποπομπή του Πρόεδρου, Ντίνου Αναστασίου, με απόφαση του υπουργού Παιδείας.Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν όλα τα μέλη της Συγκλήτου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ως αντίδραση στην απομάκρυνση του Πρόεδρου του ΤΕΙ, Ντίνου Αναστασίου, την οποία, μάλιστα, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, από το βήμα της Βουλής.

Τα παραιτηθέντα μέλη της Συγκλήτου, ανέφεραν σε γραπτή τους δήλωση πως η αντικατάσταση του προέδρου, είναι μια «απαράδεκτη και ωμή παρέμβαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων», ενώ ζήτησε «α μην δεχτεί κανείς να οριστεί Πρόεδρος του Ιδρύματος και να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας».
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συγκλήτου:
«Η Σύγκλητος/Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, στη συνεδρίαση αριθμ. 34/25-09-2014, στο 1ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης «Σχετικά με την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», αποφάσισε τα εξής:
1.Είναι απαράδεκτη η ωμή παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος και είναι ριζικά αντίθετη με μια τέτοια παρέμβαση του Υπουργού.
2.Να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου του Ιδρύματος, που είναι αρμοδιότητα του Συμβουλίου του Ιδρύματος και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
3. Διαφωνούμε κάθετα με την αντικατάσταση του Πρύτανη/ Προέδρου του Ιδρύματος από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.
4.Ζητάμε από τα μέλη Ε.Π. του Ιδρύματος, κανείς, να μην δεχτεί τον ορισμό του, ως Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.
5.Η Διοίκηση και τα μέλη της Συγκλήτου/Συνέλευσης του Ιδρύματος υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας αντιτιθέμενοι στην παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την κατάθεση και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας».


ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget