Επιστολή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας για εμβολιασμούς παιδιών



Επιστολή προς τους Διοικητές όλων των Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας απέστειλε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Λάζαρος Μακρής για την προμήθεια εμβολίων αλλά και την υποχρέωση δωρεάν εμβολιασμού που πρέπει να γίνει από τις δομές της Δημόσιας Υγείας που συμπεριλαμβάνει και όλα τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά.

 Ο παραπάνω εμβολιασμός, κρίνεται απαραίτητος για την αποφυγή επανεμφάνισης Λοιμωδών Νοσημάτων.Στην επιστολή μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:
 «Το Υπουργείο Υγείας, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τα Νοσοκομεία ευθύνης μας, τα Π.Ε.Δ.Υ- Μονάδες Υγείας και τα Π.Ε.Δ.Υ.- Κέντρα Υγείας, αναλαμβάνουν άμεσα την ευθύνη και την υποχρέωση για δωρεάν εμβολιασμό όλων των άπορων-ανασφάλιστων παιδιών.
 Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι το Π.Γ.Ν.Λ.-Γ.Ν.Λ. αποφάσισε να προμηθευτεί τα παρακάτω είδη εμβολίων:
 1.   Τετραδύναμο (Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη, Πολιομυελίτιδας)
 2.   Πενταδύναμο
 3.   Εξαδύναμο
 4.   Ηπατίτιδας Α
 5.   Ηπατίτιδας Β
 6.   Πνευμονιοκόκκου
 7.   Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας (ΜΜR)
 8.   Μηνιγγιτιδόκοκκου
 9.   Αιμόφιλου Ινφλουέντζας τύπου Β
 Παρακαλείσθε άμεσα να διερευνήσετε τις δικές σας ανάγκες και με τους αρμόδιους γιατρούς να αποφασίσετε τόσο για την προμήθεια των ειδών εμβολίων, όσο για τις ποσότητες που απαιτούντα
 Εφόσον γίνει η προμήθεια των εμβολίων, θα πρέπει από τα Νοσοκομεία να γίνει προγραμματισμός για την διάθεση των εμβολίων είτε μέσα από τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας είτε μέσα από τα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων.
 Η διαδικασία συνταγογράφησης των εμβολίων έχει ως εξής:
 Παιδιά με βιβλιάριο απορίας
 Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται στο βιβλιάριο απορίας από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας και οι συνταγές θα εκτελούνται από τα αντίστοιχα Φαρμακεία των Νοσοκομείων όπου και συνταγογραφήθηκαν.
 Ανασφάλιστα παιδιά που διαθέτουν ΑΜΚΑ: Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται σε ηλεκτρονική συνταγή από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας ή ιατρό του ΠΕΔΥ και οι συνταγές θα εκτελούνται από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά Φαρμακεία.
 Ανασφάλιστα παιδιά που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ
 Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται σε απλό συνταγολόγιο στο οποίο και θα αναγράφεται ότι τα συγκεκριμένα παιδιά δεν είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ, από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας και οι συνταγές θα εκτελούνται από τα αντίστοιχα Φαρμακεία των Νοσοκομείων όπου και συνταγογραφήθηκαν.
 Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται από επισκέπτριες υγείας, παρουσία αρμόδιου ιατρού.
Επισημαίνουμε ότι μετά το πέρας των εμβολιασμών, να αποσταλούν στην υπηρεσία μας αναλυτικές καταστάσεις με τα στοιχεία των εμβολιαζόμενων και τα εμβόλια τα οποία χορηγήθηκαν».


εμβολιασμός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget