ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ «32ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»



Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την διεξαγωγή του Διεθνούς Αγώνα Δρόμου Υπεραποστάσεως «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» που θα πραγματοποιηθεί φέτος για 32η φορά στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων. 

 Ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ σε συνεργασία με όλους τους φορείς που θα συνδράμουν και τον φετινό αγώνα λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια αθλητών και συνοδών σε όλη τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Σπάρτη.
 Συγκεκριμένα, στους 7 κεντρικούς σταθμούς, Ελλάς Καν - Αρχ. Νεμέα – Λύρκεια -Βάση Βουνού – Νεστάνη - Τεγέα Αλέα – Μνημείο και στον τερματισμό, θα υπάρχουν ιατρικές ομάδες στελεχωμένες με κορυφαίους ιατρούς πολλών ειδικοτήτων, έτοιμες να προσφέρουν ιατρική υποστήριξη και περίθαλψη στους αθλητές. Επίσης, ιατρικά αυτοκίνητα θα κινούνται σε όλη την διαδρομή μεταξύ των κεντρικών σταθμών, για άμεση επέμβαση και βοήθεια. Ομάδες φυσιοθεραπευτών θα είναι διαμοιρασμένες στους κεντρικούς σταθμούς για να παρέχουν την υποστήριξη τους στους Σπαρταθλητές επί 36 ώρες. Ακόμα, αυτοκίνητα με φυσιοθεραπευτές θα κινούνται σε όλο το μήκος της διαδρομής. Στην διάρκεια του αγώνα, ασθενοφόρα θα βρίσκονται στους κεντρικούς σταθμούς και ενδιάμεσα σε κίνηση, για άμεση επέμβαση, εάν χρειαστεί. 
 Αρκετές από τις ξένες αποστολές βρίσκονται ήδη στην Αθήνα ενώ την Πέμπτη θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στο «32ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ». Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 380 αθλητές και αθλήτριες από 42 χώρες.
 Για μία ακόμα χρονιά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προβάλουν την Ελλάδα και το  ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ σε όλο τον κόσμο με μεγάλα αφιερώματα από την Αθήνα και τη Σπάρτη.
 Η διοργάνωση του θεσμού, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
 Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι μόνο εμπειρία προσωπική. Ο κάθε αθλητής ονειρεύεται την συμμετοχή του και η φαντασία του εξάπτεται από την ιδέα ότι, ερχόμενος στην Ελλάδα για να τρέξει πάνω στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου γίνεται ένας σύγχρονος Φειδιππίδης και προπονείται σκληρά για αρκετά χρόνια πριν φτάσει στο επίπεδο των απαιτήσεων του αγώνα.
 Πρόκειται για μία υπεράνθρωπη προσπάθεια που έχει ως ανταμοιβή μόνο ένα στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τα χέρια μίας νεαρής Σπαρτιάτισσας για όσους κατορθώσουν να φτάσουν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα.
 Είναι πλέον γνωστό σε όλους τους αθλητές ότι το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ δεν προσφέρει καμία υλική ανταμοιβή. Γι' αυτό το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι μοναδικό στον κόσμο. Συγκλονιστικό για όλους. Είναι το γεγονός που ενώνει τον άνθρωπο με ένα μύθο που ξεπηδάει από τα βάθη της ιστορίας μας.


ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget