Nέο "ψαλίδι" στις επικουρικές - Ενιαίος κανονισμός συντάξεων θα ισχύσει από το 2015



Τον Ιούλιο επιβλήθηκε μείωση 5,2% στις επικουρικές συντάξεις ενός εκατομμυρίου ασφαλισμένων.Νέο κούρεμα στις επικουρικές συντάξεις ως το τέλος του 2014 σχεδιάζει η κυβέρνηση, με φόντο το έλλειμμα που εμφανίζει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. H επερχόμενη μείωση που θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο, θα ανέρχεται τουλάχιστον σε 3%.

Το κούρεμα εντάσσεται στα πλαίσια του ενιαίου κανονισμού συντάξεων που θα επιβληθεί από τις αρχές του επόμενου έτους.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές αναμένονται αλλαγές στους όρους και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Πιθανώς, δεν θα προβλέπεται καμμια δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, όπως είναι η στρατιωτική θητεία, οι σπουδές ή η περίοδος ανεργίας, παρά μόνο αν έχουν αναγνωριστεί ήδη.
 Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων που τροφοδοτούσαν τα επικουρικά ταμεία θα προκαλέσει απώλειες 400 – 700 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ το έλλειμμα για φέτος ανέρχεται σε περίπου 274 εκατ. ευρώ.
Το ΕΤΕΑ καλύπτει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ασφαλισμένους, ενώ αναμένεται να ενταχθούν και άλλοι μέχρι το τέλος του έτους.
 Το Υπουργείο Εργασίας έχει δημιουργήσει «ατομική μερίδα» για τον κάθε ασφαλισμένο, ώστε το ύψος των επικουρικών συντάξεων να είναι ανάλογο με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.
O ασφαλισμένος θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις εισφορές που έχουν συγκεντρωθεί στην ατομική του μερίδα.


www.bankingnews.gr

επικουρικές

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget