Π. Αγνιάδης: Η ανάπτυξη περνάει μέσα από την επιχειρηματικότητα



Αλλαγές για όλα τα Επιμελητήρια της χώρας έρχονται από τον Ιανουάριο του 2015 με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων σε αυτά. Ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΠ Βοιωτίας και ΓΓ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Παναγιώτης ήδη δρομολογούνται ενέργειες ώστε να μην προκύψουν προβλήματα τα οποία θα έχουν συνέπειες και στις επιχειρήσεις.

 «Υπάρχει μια συνεννόηση τόσο με την συγκυβέρνηση όσο και με την αξιωματική αντιπολίτευση για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων και να μη χαθούν και οι θέσεις εργασίας όσων δουλεύουν ε αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγνιάδης και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε προτείνει προς κάθε κατεύθυνση να υπάρξει ένα τέλος ανταποδοτικότητας που θα προέρχεται από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο το οποίο λειτουργούν κατ΄ αποκλειστικότητα τα επιμελητήρια της χώρας και η ΚΕΕ».
 Όπως είπε ήδη υπάρχει ένα σχετικό κείμενο που έχουν υπογράψει 193 βουλευτές από διάφορα κόμματα και υπάρχει η εκτίμηση ότι σύντομα το θέμα θα επανέλθει στη Βουλή.
 «Ανάλογα με το τι προσφέρουν τα Επιμελήτρια πρέπει να είναι και τα έσοδα τους. Τα Επιμελήτρια ειδικά στην επαρχία είναι ο μόνος φορέας πού εκπροσωπεί την μικρομεσαία επιχειρηματική τάξη, το εμπόριο, τις υπηρεσίες και  τη βιοτεχνία», επεσήμανε και σε ότι αφορά τη Βοιωτία συμπλήρωσε: «Η Βοιωτία βρίσκεται στην τρίτη θέση στο τομέα της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας λόγο της γειτνίασης με την Αθήνα και του μεγάλου όγκου βιομηχανιών που υπάρχει στην περιοχή Υπάτου – Σχηματαρίου - Οινοφύτων  και έτσι εμείς έχουμε περισσότερη ανταποδοτικότητα στις επιχειρήσεις του ΓΕΜΗ».
 Παράλληλα με τις αλλαγές που έρχονται τα επιμελητήρια ζητούν περισσότερες αρμοδιότητες που σύμφωνα με τον Π. Αγνιάδη είναι πολύ πιθανό να πάρουν.
 «Πρέπει να μας τις δώσουν για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και στο μεγάλο στοίχημα που είναι η αύξηση των εξαγωγών», λέει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η ανάπτυξη δεν γίνεται αν δεν περάσει μέσα από την επιχειρηματικότητα. Αυτό ζητάμε εμείς για να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις ειδικά οι μικρομεσαίες και να καλυφθούν πολλές θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας αυτή τη στιγμή».

Αγνιάδης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget