Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, θεωρεί των τομέα των μεταφορών ότι αποτελεί για κάθε περιοχή, βασικό πυλώνα στήριξης και προώθησης της ανάπτυξης



Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: Με τις παρεμβάσεις μας στο οδικό δίκτυο, που ολοκληρώθηκαν και αυτές που δημοπρατήθηκαν και θα εκτελεσθούν,καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού μας.Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, θεωρεί των τομέα των μεταφορών ότι αποτελεί για κάθε περιοχή, βασικό πυλώνα στήριξης και προώθησης της ανάπτυξης, σε επίπεδο υποδομών.
Έτσι πέραν της ανακατασκευής, αναβάθμισης και κατασκευής μεγάλων οδικών αξόνων, στοχεύει δυναμικά και στη διατήρηση και συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου.
 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συντήρησης του επαρχιακού και δευτερεύοντος εθνικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
 Συγκεκριμένα συντηρήθηκαν τα εξής τμήματα οδικού δικτύου:
 1. Πρόδρομος-Σαράντι 830 μέτρα
 2. Κόμβος Ξηρονομής-Ξηρονομή 635 μέτρα
 3. Ξηρονομή-Ελλοπία 1.600 μέτρα
 4. Κόμβος Ελλοπίας-Ελλοπία 593 μέτρα
 5. Λεύκτρα – Μελισσοχώρι 2.271 μέτρα
 6. Θήβα- Μουρίκι –Πλατανάκι 2.500 μέτρα
 7. Μαυρομάτι – Θεσπιές 700 μέτρα
 8. Βάγια-Λεοντάρι 150 μέτρα
 9. Λεοντάρι – Λεύκτρα 1.000 μέτρα
 10. Ε.Ο. (Θήβας-Λιβαδειάς) 1.000 μέτρα
 11. Χαιρώνεια-Παρόρι-Όρια Νομού 4.000 μέτρα
 12. Παρ. Διστόμου – Αντίκυρα 770 μέτρα
 13. Χαιρώνεια – Ακόντιο 100 μέτρα
 14. Είσοδος Λιβαδειάς 500 μέτρα
 15. Ε.Ο. (Κ1-Κ2-Κ3Περιφερειακός Λιβαδειάς) 750 μέτρα
 16. Αγ. Δημήτριος – Αλαλκομενές 800 μέτρα
 Επίσης από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας δημοπρατήθηκαν και εκτελούνται τα εξής έργα:
 1. Τοποθέτηση στηθαίων στο οδικό δίκτυο της Περιφ. Εν. Βοιωτίας προϋπολογισμού 70.000 €
 2. Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφ. Εν. Βοιωτίας προϋπολογισμού 1.800.000 €
 3. Οδός Νεοχωράκι – Τανάγρας Β΄Φάση (Χ.Θ. 7+800 Έως 12+600 προϋπολογισμού 7.500.000 €
 4. Οδός διασταύρωση Διστόμου-Δαύλειας έως σύνορα Ν.Βοιωτίας-Εθνικό οδικό Δίκτυο Ν. Βοιωτίας συντήρηση του Ε.Ο. Δικτύου Π.Ε. Βοιωτίας προϋπολογισμού 4.000.000 €
 5. Κατασκευή οδού Κανάβαρι-διασταύρωση Θεσπιών-Δομβραίνα(Κορύνη)-Θίσβη-Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας προϋπολογισμού 3.000.000 €
 6. Παράκαμψη Σκούρτων προϋπολογισμού 219.168,04 €
 7. Ηλεκτροφωτισμός κόμβων οδικού δικτύου προϋπολογισμού 117.468,80 €
 8. Βελτίωση συνθηκών ασφάλειας των οδών Θήβα- Λιβαδειά, Θήβα-Ριτσώνα, Θήβα – Ερυθρές προϋπολογισμού 931.903 €
 Στο τελευταίο έργο, εντάσσεται και η παρέμβαση στον ισόπεδο κόμβο «Μιχαηλίδη», στην Θήβα.
 Συγκεκριμένα τμήμα ακινήτου του πρώην εργοστασίου «Μιχαηλίδης», που ανήκει σήμερα στην τράπεζα EUROBANK, εμβαδού 550τ.μ., αποφασίστηκε να περιέλθει στην Περιφ. Εν. Βοιωτίας, ώστε να υπάρξει διαπλάτυνση του υπάρχοντος κόμβου, για διαφορετική και ασφαλέστερη πρόβλεψη κυκλοφορίας των οχημάτων, τόσον από και προς Θήβα, όσον και στην περιφερειακή οδό Θηβών – Λιβαδειάς, με την ανάλογη σήμανση και ηλεκτροφωτισμό.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στην επιμέλεια ασφαλούς κυκλοφορίας στην περιοχή μας και αποτελεί έργο άμεσης προτεραιότητας για την Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο απαιτούν συνεχείς δράσεις-παρεμβάσεις και οι πόροι, σήμερα ειδικά, είναι περιορισμένοι. Παρ΄ όλα αυτά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε τους δρόμους σε καλή και κυρίως σε ασφαλή κατάσταση.
 Το οδικό δίκτυο, αποτελεί βασικό στοιχείο της ταυτότητας που χαρακτηρίζει κάθε περιοχή. Με τις παρεμβάσεις μας στο οδικό δίκτυο, τόσον αυτές που ολοκληρώθηκαν, όσο και αυτές που δημοπρατήθηκαν και θα εκτελεσθούν, καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού μας όσον αφορά το οδικό δίκτυο».


Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget