Καταργήθηκε η άδεια αλιείας, αλλά καθιερώθηκε ασφάλεια!



http://thivarealnews.blogspot.gr/
Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά ριζικών αλλαγών που επέφερε ο νέος Νόμος (άρθρο 14) στην ερασιτεχνική αλιεία που από τη μία προκάλεσε ικανοποίηση καθώς καταργήθηκε η άδεια, οπότε και το αντίστοιχο κόστος έκδοσης και ανανέωσης, από την άλλη όμως, καθιερώθηκε υποχρεωτική ασφάλιση οποιουδήποτε σκάφους κινείται με μηχανή, γεγονός που σημαίνει επιπλέον έξοδα.

 Πιο συγκεκριμένα, με το Ν. 4256/2014 (άρθρο 14) επέρχονται οι εξής σημαντικές αλλαγές: Καταργείται η ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας, καθώς και η υποχρέωση εφοδιασμού του σκάφους ή των επιβαινόντων σε αυτό με την αντίστοιχη ερασιτεχνική άδεια για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιείας, με την επιφύλαξη των απαγορεύσεων και περιορισμών της ισχύουσας εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας ως προς την πώληση, την εμπορία, τα είδη, τις ποσότητες των αλιευμάτων, τα μέσα, τα αλιευτικά εργαλεία, καθώς και των εποχικών και χρονικών περιορισμών και απαγορεύσεων.
 Οι επιβάτες των πλοίων αναψυχής μπορούν να πραγματοποιούν ερασιτεχνικές καταδύσεις αναψυχής, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
 Η μετακίνηση και κυκλοφορία των πλοίων αναψυχής, των επιβατηγών πλοίων και των μικρών σκαφών του Πρώτου Μέρους του παρόντος νόμου, καθώς και των μικρών σκαφών ή άλλων θαλάσσιων μέσων αναψυχής τα οποία θεωρούνται ταχύπλοα, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς λιμένα, επιτρέπεται μόνον αν αυτά είναι ασφαλισμένα.
 Συνεπώς όλα τα μηχανοκίνητα και ιστιοφόρα σκάφη, με την κατάργηση των αδειών ερασιτεχνικής αλιείας υποχρεούνται στην ασφάλισή τους καθώς παύουν να ορίζονται ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, αναμένουν ερμηνευτική εγκύκλιο καθώς ο νόμος εμπεριέχει πολλές ασάφειες και προς το παρόν ενημερώνουν -κατά τις νηοψίες -τους κατόχους σκαφών, ενώ δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα.
 Όπως δήλωσαν στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» συμπολίτες ασφαλιστές, το κόστος δε θεωρείται μεγάλο, καθώς η ασφάλιση αφορά το διάστημα που κανείς χρησιμοποιεί τη βάρκα και όχι στην περίπτωση που για τον χειμώνα παραμένει για παράδειγμα στο λιμάνι και κυμαίνεται από 30- 120 ευρώ ανάλογα με το συμβόλαιο και την εταιρεία.

άδεια αλιείας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget