Φορολογική... Μακρόνησος



Νησί με έκτασή μόλις 18,427τ.χλμ η Μακρόνησος ίσως να μην είναι αρκετή για να “φιλοξενήσει” τους πολίτες που δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στις εξωφρενικές οικονομικές απαιτήσεις της εφορίας.Εκεί ίσως πάψει ο εφιάλτης χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι αφού δεν μπορούν να πάρουν επιστροφή φόρου και φορολογική ενημερότητα.
Την ίδια στιγμή ουδείς γνωρίζει τι θα πληρώσει για τον ΕΝΦΙΑ, μετά και τη γελοιοποίηση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έστειλε λάθος εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, πολλαπλασιάζοντας τις αξίες των ακινήτων. Αιτία αποτελεί, φυσικά, η καθυστέρηση στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ (μετατέθηκε για τα τέλη Σεπτέμβρη) με αποτέλεσμα, από τη στιγμή που υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές, οι ελεύθεροι επαγγελματίες να μην μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα, ούτε όμως και να μπορούν να λάβουν την επιστροφή φόρου.
 Μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό, τον τρόμο έχει σκορπίσει και η πληροφορια ότι η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του κράτους γνωμοδότησε υπέρ της εισβολής των ελεγκτικών οργάνων στην κατοικία και την επαγγελματική στέγη των φορολογούμενων που χρωστούν στην εφορία. Το όλο ζήτημα έχει μεταφερθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία και καλείται να αποφασίσει κατά πόσο τελικά είναι συνταγματικό το «ντου» των εφοριακών σε σπίτια «φοροφυγάδων» με Εισαγγελική μεν εντολή, χωρίς όμως την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.
 Τα προβλήματα με τον ΕΝΦΙΑ δεν σταματούν όμως εδώ, αλλά ούτε και με τις υπόλοιπες φοροεπιδρομές που θα ακολουθήσουν.
 Το ζήτημα είναι τι μέρα θα ξημερώσει για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν δει την τσέπη τους να αδειάζει και το συρτάρι τους να γεμίζει με ειδοποιητήρια της εφορίας και των τραπεζών. Κατά καιρούς φουντώνουν οι συζητήσεις για δημιουργία φορολογικών φυλακών στις οποίες θα οδηγούνται οι φτωχοποιημένοι Έλληνες που, με μισθούς 300 ευρώ δε μπορούν να πληρώσουν φόρους 400 ευρώ!
 Η “Φορολογική Μακρόνησος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας Το Χωνί, ίσως να είναι η επόμενη πράξη ενός δράματος δίχως ευχάριστο τέλος για τους Έλληνες. Μέσα σε όλη αυτήν την σύγχιση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία από την οικονομική δυσπραγία και την εξαθλίωση, η λύση “Μακρόνησος” ίσως να ήταν και σωτήρια, για κάποιον που εξαιτίας της κρίσης έχει χάσει τη δουλειά και το σπίτι του. Εκεί θα παρέχεται στέγη και τροφή στους πολίτες που ελέω κρίσης και μνημονίου τα έχασαν. Μόνο που θα αποδειχθεί ότι η Μακρόνησος θα είναι πολύ μικρή για να τους χωρέσει όλους τους φτωχοποιημένους Έλληνες, που οδηγήθηκαν εκεί έπειτα από τις αποτυχημένες επιλογές των ελληνικών κυβερνήσεων.


Danioliptes.gr

Μακρόνησος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget