Πότε τα ''αεροπλανικά'' στο σεξ καταλήγουν στα επείγοντα;



Tο σεξ, για αρκετούς, πρέπει να είναι περιπέτεια και καταφεύγουν σε κάθε είδους ακροβατικό για να απολαύσουν την επαφή με τον/τη σύντροφό τους. Βέβαια, η απροσεξία ή το πάθος μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα, κάποια από αυτά επικίνδυνα ή επίπονα.
Η γνώση και η ενημέρωση αποτελούν τα καλύτερα προστατευτικά μέτρα για να αποφύγετε ατυχήματα και άβολες καταστάσεις.
ύμφωνα με το χειρουργό ουρολόγο ανδρολόγο Δημήτριο Μπορούσα το πιο συνηθισμένο ατύχημα ειδικά στους εφήβους και νέους άνδρες είναι η ρήξη χαλινού η οποία δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή βλάβη, προκαλεί όμως αρκετή αιμορραγία και πόνο. Απαιτεί πλήρη διατομή και συρραφή του από Ουρολόγο.
 Όπως επισημαίνει ο κ. Μπορούσας  κάποιες φορές λόγω βιασύνης,κακής στάσης, κακής λίπανσης,ή βίαιου σεξ, προκαλείται ρήξη σε κάποιο σημείο των σηραγγωδών, που εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και μικρό ή μεγάλο αιμάτωμα,που μπορεί να συνοδευεται κάποιες φορές και με αιματουρία, αν συμμετέχει και η ουρήθρα.
 Έχουμε σε αυτή την περίπτωση ένα ¨κάταγμα πέους¨,το οποίο απαιτεί άμεση εκτίμηση από ειδικό Ουρολόγο, και τις περισσότερες φορές άμεση χειρουργική αντιμετώπιση ( εντός το πολύ 8 ωρών), για να προληφθουν, μόνιμα προβλήματα στύσης.
 Ποια καταλήγουν στα επείγοντα
 Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης, στην Ελβετία, ανέλυσαν τα περιστατικά που εισήχθησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών την περίοδο 2000-2011, διαπιστώνοντας ότι το 0,1% των εισαγωγών σχετίζονταν με το σεξ!
 Όπως έγραψαν στην «Επιθεώρηση Επείγουσας Ιατρικής» (JEM) οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης, στην Ελβετία, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής δρα Αριστομένη Εξαδάκτυλο, καθηγητή και διευθυντή του Κέντρου Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου:
Το 69% (308 ασθενείς) ήσαν άνδρες. Οι περισσότεροι από αυτούς (το 78%) είχαν ηλικία κάτω των 40 ετών, ενώ η μέση ηλικία τους ήταν τα 32 χρόνια.
 * Το 31% των ασθενών ήταν γυναίκες, με μέση ηλικία τα 30 χρόνια.
 * Δύο από τους άνδρες ασθενείς είχαν υποστεί καρδιαγγειακό επεισόδιο εξαιτίας του σεξ.
 * Το 10,3% (46 ασθενείς) είχαν τραυματισθεί.
 * Το 12,4% (55 ασθενείς) είχαν νευρολογικό πρόβλημα. Τα πιο συχνά νευρολογικής φύσεως προβλήματα ήταν ο πονοκέφαλος (49% των περιπτώσεων), η υπαραχνοειδής αιμορραγία (η αιμορραγία ανάμεσα στο κρανίο και στον εγκέφαλο, που διαγνώσθηκε στο 22% των περιπτώσεων) και η... αμνησία (11 περιστατικά ή 20% των ασθενών με νευρολογικό πρόβλημα).
 * Το 62% (συνολικά 276) είχαν πιθανή λοίμωξη, με την πλειονότητα να έχουν λοιμώξεις της ουρογεννητικής οδού, όπως η ουρηθρίτιδα, η κυστίτιδα και η επιδιδυμίτιδα (φλεγμονή στην ουρήθρα, την ουροδόχο κύστη και την επιδιδυμίδα του πέους, αντιστοίχως).
Το 16% είχαν σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.


σεξ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget