Απίστευτο! Μισθώνει ακίνητο με 130.000€ ενοίκιο η γ.γ. Εσόδων



Η γενική γραμματέας για τα έσοδα έτοιμη για αδικαιολόγητα έξοδα, καθώς υπάρχουν χιλιάδες αναξιοποίητα κτίρια του Δημοσίου. Κτίριο περιωπής αναζητά προς ενοικίαση η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου για να στεγάσει την υπηρεσία της και τους 400 νέους ελεγκτές που πρόκειται να προσλάβει.

 Προφανώς, τα δεκάδες αναξιοποίητα ακίνητα που διαθέτει το Δημόσιο και πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι δεν επαρκούν για τις ανάγκες της ΓΓΔΕ, η οποία θέλει να πληρώσει μέχρι 130.000 ευρώ τον μήνα ως ενοίκιο για να βρει τους κατάλληλους χώρους για το νέο «στρατηγείο» της!
 Μάλιστα, ο χρόνος για την υποβολή προσφορών είναι πολύ μικρός, αφού η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 (ημέρα Τετάρτη και από τις 11.00 έως τις 12.00 το μεσημέρι, στο κτίριο της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών).
 Οι «αποστάσεις» που ετοιμάζεται να πάρει από το υπουργείο Οικονομικών η ΓΓΔΕ οφείλονται όχι μόνο στις αυξημένες ανάγκες που έχει πλέον η υπηρεσία, αλλά και στην προσπάθεια για μεγαλύτερη απεξάρτηση από τους διαδρόμους του υπουργείου.
 Το ακίνητο που ζητά πρέπει να περιλαμβάνει χώρους ωφέλιμης επιφάνειας 9.723 τ.μ. και αρχειακούς - αποθηκευτικούς χώρους ωφέλιμης επιφάνειας 985 τ.μ. περίπου, οι οποίοι θα είναι και υπόγειοι (ασφαλείς, όμως, σε θέματα στεγανότητας και με επαρκή αερισμό και φωτισμό), καθώς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.
 Επίσης, το κτίριο θα πρέπει να έχει θέσεις στάθμευσης ασφαλείς ή φυλασσόμενες για τα πέντε υπηρεσιακά οχήματα, ενώ θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης - κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
 Προϋπόθεση, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι ότι το ακίνητο πρέπει να βρίσκεται στον Δήμο Αθηναίων, εντός του μικρού δακτυλίου και σε απόσταση έως 800 μέτρα περίπου από σταθμό μετρό ή ΗΣΑΠ.
 Το μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης σε ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους.
 Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι 12 έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο.
  

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ VIA http://www.danioliptes.gr

γ.γ. Εσόδων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget