Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στις Περιφέρειες της Χώρας



Οι Περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου είναι αυτές στις οποίες υπήρξαν οι σημαντικότερες αλλαγές, κατά τον β' γύρο των Περιφερειακών Εκλογών, με έμπειρους νυν Περιφερειάρχες και παλαιότερα τ. Νομάρχες, να περνούν πλέον στην αντιπολίτευση.Αναλυτικότερα,

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε μία "μάχη" κυριολεκτικά ψήφο προς ψήφο, ο Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε., Γιάννης Σγουρός, απέρχεται της Περιφέρειας Αττικής, με την υποψήφια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρένα Δούρου, να αναλαμβάνει τα "ηνία" της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Χώρας.
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ: Οι δύο παλιοί «γνώριμοι» - Άρης Γιαννακίδης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και Γιώργος Παυλίδης (Ν.Δ.) - αλλάζουν θέσεις, με τον απερχόμενο, πλέον, Περιφερειάρχη Α.Μ.&Θ., Άρη Γιαννακίδη να "παραδίδει τα κλειδιά", στον επί τετραετίες αντίπαλό του, Γιώργο Παυλίδη. 
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των Περιφερειακών Εκλογών, με τον απερχόμενο, πλέον, και μεγάλο "φαβορί" για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή, να ηττάται από τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Θεόδωρο Καρυπίδη.
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου απέρχεται της θέσης του, "αφήνοντάς" την στον "εκλεκτό" του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θεόδωρο Γαλιατσάτο.
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Το μέλος της Ε.Ε. αλλά και του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής "παραδίδει τη σκυτάλη" σε μία γνώστρια της Αυτοδιοίκησης, την "εκλεκτή" της Ν.Δ., Χριστιάνα Καλογήρου.
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Ο Ταμίας της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, μετά από τετραετίες διοίκησης, τόσο ως Περιφερειάρχης, όσο και ως Νομάρχης Δωδεκανήσου, "εγκαταλείπει" τον Περιφερειακό "θώκο" του Νοτίου Αιγαίου, στον οποίο θα "κάθεται", πια, ο ανεξάρτητος υποψήφιος, με τη στήριξη της Ν.Δ., Γιώργος Χατζημάρκος.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget