Εκλογές 2014 ζωντανά από το Θηβα real news



Στις κάλπες οι πολίτες, σε αναμμένα κάρβουνα τα κόμματα -Τι ελπίζουν, τι φοβούνται.

Κόμματα και υποψήφιοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για το κλείσιμο της κάλπης και τα αποτελέσματα που θα βγάλει, καθώς από αυτά θα προκύψουν κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των ανθρώπων της Singular Logic για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, να χαρακτηρίζει τη διαδικασία ως μια από τις πιο δύσκολες που έχει αναλάβει.


 Συγκεκριμένα, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 21:30 – 22:00.Ουσιαστικά εκείνη την ώρα θα πληροφορηθεί το κοινό ποια κόμματα προηγούνται στις Ευρωεκλογές, ενώ θα υπάρχει και μια μια πρώτη εκτίμηση για τα ποσοστά που θα λάβουν. Εκτίμηση, όμως, δεν θα υπάρχει για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών κι αυτό γιατί δεν επαρκούν οι συσκευές που μοιράζονται στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

 Οι έξι στους δέκα δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν πάρει οδηγίες από το υπουργείο Εσωτερικών να μετρούν πρώτα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ενώ οι δυο των δημοτικών και ακόμη δυο των περιφερειακών.

 Οσον αφορά τους σταυρούς, για πρώτη φορά φέτος δημιουργήθηκε ειδικό σύστημα για τη συλλογή των στοιχείων το οποίο θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τις περιφέρειες και έτσι αν όλα πάνε καλά θα υπάρχει εικόνα για το ποιοι εκλέγονται το βράδυ της Δευτέρας.


Η ΝΔ θέλει ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική και μικρή διαφορά στις Ευρωεκλογές



Από την πλευρά της η ΝΔ δεν θέλει το αποτέλεσμα της κάλπης να δώσει στη Συγγρού χαμηλά ποσοστά στις Ευρωεκλογές και κυρίως, να μην είναι μεγάλη η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με τον Β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Συγγρού έχει τον αέρα της νίκης στις περισσότερες περιφέρειες, αλλά και σε πολλούς δήμους και επικεντρώνεται στην Αττική, τόσο σε περιφέρεια, όσο και στο Δήμο Αθηναίων όπου θέλει καθαρή ήττα των υποψηφίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει καθαρό μήνυμα για να ζητήσει εθνικές εκλογές



Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις Ευρωεκλογές και εκείνο που περιμένει είναι μια διαφορά μεγαλύτερη των τριών μονάδων από τη ΝΔ για να διαμορφώσει την περαιτέρω στρατηγική του και να ζητήσει πρόωρη προσφυγή σε εθνικές εκλογές.

 Οσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ αν και είναι εμφανώς συγκρατημένοι δείχνουν να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή, κυρίως στον δήμο Αθηναίων με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και δευτερευόντως στην περιφέρεια με την Ρένα Δούρου.



Μιχελάκης: Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά



Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, υποστήριξε πως η εκλογική διαδικασία «αν και πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία καθώς διεξάγονται ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές εκλογές, όλα κυλούν ομαλά».

 Ο ίδιος μάλιστα είπε πως αν και παρουσιάστηκαν κάποια συνήθη, όπως τα χαρακτήρισε, προβλήματα, «ωστόσο αυτά αντιμετωπίστηκαν άμεσα» και κάλεσε όλους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να «μην επιτρέψουν με την αποχή να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό τους».



Ποια είναι τα πιθανά σενάρια μετά την Κυριακή



Το μόνο βέβαιο είναι πως στα επιτελεία των κομμάτων εξετάζουν τα τρία επικρατέστερα σενάρια για την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης. Με βάση λοιπόν την μάχη για την Ευρωβουλή τρία είναι τα πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας:

     Νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ: Αυτό θα δημιουργήσει αυτομάτως τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό και, ανάλογα και με τα ποσοστά της Ελιάς, το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών πλησιάζει περισσότερο.

    Νίκη ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από τη ΝΔ: Εάν τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν τα δύο κόμματα βρίσκονται κοντά, τότε, στο Μέγαρο Μαξίμου δύσκολα θα μπουν σε σκέψεις περί τρίτης εκλογικής αναμέτρησης.

    Νίκη της ΝΔ: Εάν επαληθευτεί το τρίτο σενάριο η κυβέρνηση θα έχει κερδίσει την στήριξη που αποζητά, ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να περάσει σε μια νέα εποχή εσωστρέφειας και το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης να απομακρυνθεί αρκετά.

Εκλογές 2014 ζωντανά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget