Τα χρήματα των φτωχών Ελλήνων



Δεν ξέρουμε αν τα όσα πληροφορούμαστε ότι συμβαίνουν γύρω μας συμβαίνουν πράγματι, ή πρόκειται για κακόβουλες διαδόσεις. Η χώρα περνά ένα οικονομικό Γολγοθά, που όμοιο της ίσως δεν έχει ξαναπεράσει η γενιά μας. Η διαφθορά όμως έχει περισσέψει και είναι γνωστό ότι και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε πει εκείνο το πολυσυζητημένο «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα».

 Αυτό το είπε και δέχθηκε μια ατέλειωτη σειρά επιθέσεων απ όλους, για την δήλωση του αυτή, λες και μας έκαψε αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός και δεν μας έκαιγε το ότι αυτό πράγματι συνέβαινε. Αν όντως δεν συνέβαινε αυτό που δημόσια παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, πράγματι θα έπρεπε να έχουν ξεσηκωθεί ακόμα και οι πέτρες.
 Αν όμως πράγματι η διαφθορά κυριαρχούσε στον τόπο αυτό, αντί για τις διαμαρτυρίες, σε βάρος του Γιώργου που τα ισχυρίστηκε, θα έπρεπε να ψαχτούμε και να χτυπήσουμε την διαφθορά.
 Ασφαλώς και ο Γιώργος Παπανδρέου, αντί να προβαίνει σε τέτοιες διαπιστώσεις για την διαφθορά στην Ελλάδα, που σίγουρα δεν ήταν και διαπιστώσεις κολακευτικές ούτε για τον ίδιο ούτε και για τον τόπο που κυβερνούσε, θα έπρεπε να προχωρήσει αμείλικτα στην πάταξη και την εξάλειψη της διαφθοράς.
 Όμως δεν το έκανε εκείνος, όπως δεν το έκαναν και εκείνοι που τον διαδέχθηκαν στην εξουσία. Γι' αυτό είδαμε και μάθαμε μεν τα σκάνδαλα που είχαν γίνει, αλλά δυστυχώς και μετά από τα όσα έγιναν, εξακολουθούμε να παραμένουμε θεατές σε σκάνδαλα και ανομίες που γίνονται καθημερινά, στον τόπο αυτό.
 Η πολιτεία που δεν έχει χρήματα και ξεζουμίζει τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο και τον χαμηλόμισθο, που έχει συρρικνώσει τις αποδοχές του κόσμου στο μισό, για να δημιουργήσει ένα δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα, η Πολιτεία αυτή χαρίζει αφειδώς χρήματα.
 Έδωσε περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ σε διάφορες ΜΚΟ που κορόιδευαν την κοινωνία, και πρόσφεραν αέρα.
 Χάρισε στους μεγαλοκαναλάρχες τις συχνότητες, την ώρα που θα μπορούσε να πάρει ένα στοιχειώδες οικονομικό αντάλλαγμα, που θα ήταν άνετα κάποια εκατομμύρια, ώστε να ελάφρωνε από κάποια οικονομικά βάρη, τους φτωχούς Έλληνες.
 Χάρισε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ, πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε διάφορες πετρελαϊκές εταιρίες.
 Αύξησε κατά 60% τα διόδια και παράλληλα πρόσθεσε και άλλους σταθμούς διοδίων, για να τα πάρουν οι εργολάβοι, που εισέπρατταν για 32 μήνες τα διόδια, ενώ στον ίδιο χρόνο δεν έκαναν κατασκευές, και έβαλαν στην τσέπη τους περίπου 1,5 δισεκατομμύριο! Τώρα μάλιστα διαβάσαμε ότι με εντολή της συγκυβέρνησης, θα δώσει και η Πειραιώς άλλα 80 εκατομμύρια ευρώ δάνειο, στο MEGA του Μπόμπολα! Σίγουρα τα χρήματα αυτά αν δεν προέρχονται από τις περασμένες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, σίγουρα θα είναι από τις επικείμενες! Όλες όμως τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, τις πλήρωσε και τις πληρώνει ο φτωχός Ελληνικός Λαός, από την στυμμένη τσέπη του.
 Και τα ποσά που πλήρωσαν οι Έλληνες για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών είναι ασύλληπτα. Πήραν οι τράπεζες από το πρώτο μνημόνιο 80 δις ευρώ και άλλα 49 δις μετά και από το 2008 μέχρι σήμερα, και άλλα 183 δις σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου για εγγυήσεις, που όμως τα προεξόφλησαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πήραν τα χρήματα τους.
 Πήραν δηλαδή συνολικά 313 δις ευρώ, που όλα τα πλήρωσε και τα πληρώνει ο φτωχός Ελληνικός Λαός. Θα πρέπει να πούμε ακόμα ότι όλα ανεξαιρέτως τα «επισφαλή δάνεια», που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές Τράπεζες, καλείται και τα πληρώνει στο τέλος ο Ελληνικός Λαός.
 Και θα πρέπει να εξηγήσουμε τέλος, ότι τα «επισφαλή δάνεια» δίδονται αποκλειστικά και μόνο στους διάφορους «προνομιούχους», στους εκλεκτούς της εκάστοτε εξουσίας, και τέλος στους μεγάλους και τρανούς οικονομικούς παράγοντες, αυτής της χώρας, διότι μόνον αυτοί είναι σε θέση να πάρουν δάνεια χωρίς τις αναγκαίες εγγυήσεις.
 Όλοι αυτοί λοιπόν οι λεγόμενοι «προνομιούχοι» του τόπου μας, παίρνουν χρήματα από τις τράπεζες χωρίς τις νόμιμες εγγυήσεις, και επειδή δεν τα πληρώνουν, υποχρεώνεται να τα πληρώσει τελικά ο ελληνικός λαός, με τις γνωστές ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

  
Του Περικλή Σταυριανάκη από DEAL NEWS

Γιώργος Παπανδρέου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget