UNICEF: Έκκληση για 2,2 δισ. δολάρια για να βοηθήσει 59 εκατ. παιδιά



Για τη Συρία και τη γύρω περιοχή απευθύνει έκκληση για 835 εκατομμύρια δολάρια ώστε να προσφέρει σωτήρια βοήθεια συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών, παροχής νερού και υγιεινής. Έκκληση για τη συγκέντρωση 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας το 2014 σε 85 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 59 εκατομμυρίων παιδιών, που αντιμετωπίζουν συρράξεις, φυσικές καταστροφές και άλλες σύνθετες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε 50 χώρες, απευθύνει η UNICEF.

 Η έκκληση «Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα παιδιά 2014» αναδεικνύει τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε ανθρωπιστικές κρίσεις, την υποστήριξη που απαιτείται για να τα βοηθήσουμε να επιβιώσουν και να ευημερήσουν και τα αποτελέσματα που είναι δυνατόν να επιτύχουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
 Για τη Συρία και τη γύρω περιοχή, η UNICEF απευθύνει έκκληση για 835 εκατομμύρια δολάρια ώστε να προσφέρει σωτήρια βοήθεια συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών, παροχής νερού και υγιεινής, εκπαίδευσης, προστασίας των παιδιών αλλά και για να υποστηρίξει την κοινωνική συνοχή και την οικοδόμηση της ειρήνης για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
 Η UNICEF εργάζεται για να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα ανθρωπιστικών κρίσεων συμπεριλαμβανομένου του υποσιτισμού στην περιοχή του Σαχέλ, της έλλειψης ασφαλούς πόσιμου νερού και επαρκών εγκαταστάσεων υγιεινής στην Υεμένη, της χολέρας στην Αϊτή, τις αυξημένες επιθέσεις σε παιδιά στο Αφγανιστάν, την ξηρασία στην Αγκόλα.
 Οι πόροι από την έκκληση θα βοηθήσουν επίσης τη UNICEF να ενισχύσει την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων, συρράξεων ή φυσικών καταστροφών και θα επιτρέψουν στην οργάνωση χτίσει επάνω στο έργο της το 2013, κατά το οποίο πέτυχε τα ακόλουθα αποτελέσματα:
– 24,5 εκατομμύρια παιδιά εμβολιάσθηκαν κατά της ιλαράς.
– 20 εκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε καθαρό νερό και υγιεινή.
– 2,7 εκατομμύρια παιδιά απέκτησαν πρόσβαση σε βελτιωμένη εκπαίδευση.
– 1,9 εκατομμύρια παιδιά νοσηλεύθηκαν για σοβαρό υποσιτισμό οξείας μορφής.
– 935.000 παιδιά βοηθήθηκαν με ψυχολογική υποστήριξη.
 Ωστόσο, το χρηματοδοτικό κενό σε ορισμένες χώρες -όπως στην Αγκόλα, την Ερυθραία, το Λεσόθο και τη Μαδαγασκάρη- καθώς η ανεπαρκής πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, η ανασφάλεια και το δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον, σημαίνει ότι πολλές ανάγκες δεν καλύπτονται.


www.tsantiri.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget