Κλείνουν την Ηλεκτρομηχανική Κύμης - Λουκέτο στον μοναδικό εργασιακό και οικονομικό πνεύμονα μιας ολόκληρης περιοχής



http://thivarealnews.blogspot.gr
Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης Ε.Π.Ε είναι μια από τις θυγατρικές εταιρείες της Ε.Α.Σ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε). Ιδρύθηκε το 1988 και πρωτοξεκίνησε με την παραγωγή στρατιωτικών στολών και εξαρτημάτων. Τα επόμενα χρόνια, η επέκταση της δραστηριότητάς της σε μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή πενήντα χιλιάδων στρατιωτικών στολών και είκοσι χιλιάδων αλεξίσφαιρων γιλέκων ετησίως, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στη θωράκιση κτηρίων (έχει θωρακίσει το Νομισματοκοπείο της Τράπεζας της Ελλάδος).

 Αυτήν τη στιγμή η εταιρεία απασχολεί περίπου εξήντα άτομα, ενώ οι εγκαταστάσεις της καλύπτουν έκταση οκτώ χιλιάδων τετραγωνικών, στην οποία στεγάζονται: τμήμα ραπτομηχανών, κοπτηρίου, σιδερωτηρίου, συσκευασίας, συντήρησης, σχεδιασμού παραγωγής, ηλεκτρονικής σχεδίασης, ποιοτικού ελέγχουν και πλήρως εξοπλισμένου χημικού εργαστηρίου.
 Η παραγωγή αξιόπιστων προϊόντων κατέστησε την Ηλεκτρομηχανική κύριο προμηθευτή της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της,  «κύριος στόχος και πολιτική της εταιρείας υπήρξε η προμήθεια προϊόντων υψηλής ποιότητας, με πλήρη υποστήριξη μετά την πώληση". Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού κ. Φώφης Γεννηματά, τόσο αυτή η εταιρεία όσο και οι λοιπές θυγατρικές των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων πρόκειται να κλείσουν μέχρι τον Αύγουστο του 2014. "Θα μπουν για εκκαθάριση τον Μάιο περίπου και μέχρι τον Αύγουστο ή θα πρέπει να έχουν αγοραστεί από κάποιον ή δυστυχώς οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν" διευκρίνιζε τότε η υφυπουργός.
 Ακολούθησε η από 14/2 ανακοίνωση των εργαζομένων μέσω της οποίας, εκτός των άλλων, εκφράζονται απορίες για τη στάση των βουλευτών του νομού. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα:
 "... Πολλές οι απορίες μας για τη στάση του Υπουργού, του Υφυπουργού και των βουλευτών του νομού. Οι συνάδελφοι μας της ΕΛΒΟ κατάφεραν και πήραν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χαθεί καμιά θέση εργασίας από τους κ.κ Βενιζέλο, Στουρνάρα και την κ. Γεννηματά. Εμείς εδώ και έναν χρόνο έχουμε κάνει αλλεπάλληλες αιτήσεις προς όλους για να συναντηθούμε με την κ. Γεννηματά και τον κ. Αβραμόπουλο αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».  Μάλιστα, στις 6.2.14 πέρασε από την Βουλή η τροπολογία που ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στην Ηλεκτρομηχανική και τους εδώ και έναν χρόνο απλήρωτους εργαζόμενούς της Την ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Πως επιτρέπουν να κλείσει ο μοναδικός εργασιακός και οικονομικός πνεύμονας μιας ολόκληρης περιοχής?.. Πως επιτρέπουν να χαθούν θέσεις εργασίας, ενώ το εργοστάσιο μπορεί να δημιουργήσει τις τριπλάσιες, όχι μόνο με εξαγωγικές δραστηριότητες, αλλά με την κάλυψη του 5% των αναγκών του στρατού, αφού τα προϊόντα που παράγει η ΗΜΚ είναι ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ? Η λύση υπάρχει και είναι η απορρόφηση της ΗΜΚ από το ΥΠΕΘΑ (βάσει αντίστοιχης πρότασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλου), σε αντικατάστη της στρατιωτικής βάσης του Πειραιά (700 ΣΕ) ».
 

Πηγές: εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη, μπλογκ Νότιος Ευβοϊκός, ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Κύμης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget