Με δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινά η εβδομάδα για τους εργαζόμενους στα λιμάνια της χώρας



Με δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις ξεκινά η εβδομάδα για τους εργαζόμενους στα λιμάνια της χώρας, καθώς η επερχόμενη συζήτηση την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στη Βουλή της πώλησης του ΟΛΠ, προκαλεί αναβρασμό στους συνδικαλιστικούς κύκλους των εργαζομένων. Σήμερα Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί σε όλα τα λιμάνια που είναι μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και συγκεντρώσεις στα διοικητικά κέντρα των λιμανιών.
Ταυτόχρονα στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10) στον Πειραιά, την οποία διοργανώνει η ΟΜΥΛΕ και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, ενώ την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
 ΟΜΥΛΕ και Λιμενεργάτες του ΟΛΠ καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των λιμανιών, τονίζουν ότι τώρα πια δεν μπορεί να κρύβεται κανείς πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ και επισημαίνουν πως η κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν θα έχουν ακέραιη την ευθύνη, καθώς επίσης και εκείνοι οι βουλευτές ξεχωριστά που δεν θα εμποδίσουν το επιχειρούμενο ξεπούλημα.
 Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό πως θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων στον δίκαιο αγώνα τους, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά και καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, όλους τους Πειραιώτες, να συμμετάσχουν μαζικά, τη Δευτέρα στη συγκέντρωση στο κτίριο του ΟΛΠ.
 Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη εισάγεται στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το θέμα της αξιοποίησης του ΟΛΠ, όπου θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Ναυτιλίας και ακρόαση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ για τον τρόπο αξιοποίησης των μετοχών του ΟΛΠ που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του Ταμείου.
Την Παρασκευή δόθηκε στους βουλευτές που μετέχουν στην αρμόδια Επιτροπή η «πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ» στην οποία διευκρινίζεται μεν οτι θα διατεθεί προς πώληση το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κυμαινόμενου από 51% ως και 74,14%, αλλά δεν προσδιορίζεται το ακριβές ποσοστό πώλησης. Επίσης δεν γίνεται καμία αναφορά για το πως θα καθοριστεί το τίμημα της πώλησης.
 Ενδιαφέρον δε, προκαλεί το γεγονός πως η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την κίνηση, ενώ βρίσκεται σε εκκρεμότητα η έρευνα που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον «φιλικό διακανονισμό» Cosco-ΟΛΠ.
  

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget