Απόκριες στο Δήμο Θηβαίων



Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τις Απόκριες στο Δήμο Θηβαίων με Βλάχικο Γάμο, Γιορτή της Φασολάδας, Κιθαιρώνεια και Αρβανίτικο Γλέντι!!!!Πολλές και ποικίλου ενδιαφέροντος είναι οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο Θηβαίων.Τόσο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς όσο και την Καθαρά Δευτέρα υπάρχουν εκδηλώσεις, όπου ο επισκέπτης δεν είναι απλός θεατής σε ένα ξενόφερτο καρναβάλι, αλλά μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε ένα παραδοσιακό έθιμο γλεντιού και ξεφαντώματος με ελληνικό χαρακτήρα!

Τα κεράσματα κατά τη διάρκεια των εθίμων είναι δωρεάν, τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.
Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι η εγγύτητα της πόλης στην Αθήνα, απέχει μόλις 86 χιλιόμετρα, με εύκολη πρόσβασή μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Θήβα: Ο ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
Κυριακή της Τυρινής (2/3) &
Καθαρά Δευτέρα (3/3)

Κάθε χρόνο την Κυριακή της Τυρινής (τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) και την Καθαρή Δευτέρα (πρώτη μέρα της μεγάλης νηστείας), τούτη την εποχή της άνοιξης, της βλάστησης και της γονιμότητας, εδώ και 200 χρόνια, στην αμπελοστεφάνωτη επτάπυλη Θήβα, πόλη πανάρχαιη και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, πατρίδα του αμπελιού και του κρασιού, γενέτειρα του Βάκχου, σμίγουν τα προαιώνια στοιχεία της Διονυσιακής λατρείας με τη σύγχρονη χριστιανική πίστη, σ’ ένα πολυσήμαντο, λαϊκό έθιμο, το «ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ», που γίνεται σε τέσσερις γιορτινές μέρες. Την Τσικνοπέμπτη, την Κυριακή της Τυρινής, την Καθαρή Δευτέρα και των Αγίων Θεοδώρων.
Καπαρέλλι: ΤΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΕΙΑ

το Καπαρέλλι Θηβών , την Κυριακή της Τυρινής το πρωί, τελούνται τα Κιθαιρώνεια», με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, γαϊτανάκι, άφθονο φαγητό και κρασί για τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

Βάγια: ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στα Βάγια Θηβών, την Κυριακή της Τυρινής, θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με γαϊτανάκι, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ξυλοπόδαρους και κλόουν, με φαγητό, μουσική και χορό.

Πλαταιές: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ
Στις Πλαταιές Θηβών, την Καθαρά Δευτέρα το πρωί, εορτάζεται η «Γιορτή της Φασολάδας» με ντόπιο κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα,παραδοσιακή μουσική με τραγούδια και γαϊτανάκι.

Ελλοπία: ΤΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Στην Ελλοπία Θηβών, την Καθαρή Δευτέρα πραγματοποιείται το «Αρβανίτικο Γλέντι» με τη συμμετοχή των κατοίκων αλλά και των απανταχού Αρβανιτών της Ελλοπίας και τις ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης., με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, με σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί, πίπιζα και νταούλι!

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget