Στον Βρούτση οι «όμηροι» του ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ!



Ζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  και έκτακτο βοήθημα… Κ. Παπαβλάχος: «Πολλοί έχουν φτάσει να ζητούν την απόλυση, αλλά ούτε και γι΄ αυτή υπάρχει κανείς να την δώσει». Τον υπουργό Εργασίας πήγαν να δουν  μέλη της Ομοσπονδίας  Εργατοϋπαλλήλων Χημική ς Βιομηχανίας,  στην οποία συγκαταλλέγονται και οι εργαζόμενοι της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ του εργοστασίου της Θήβας, προκειμένου να του εκθέσουν το καθεστώς ομηρίας που βρίσκονται και το οποίο τους εμφανίζει ως εργαζόμενους, ενώ στην ουσία είναι άνεργοι επί τρία χρόνια.
Την μια ο υπουργός έλειπε, την άλλη ήταν στην Βουλή, οπότε και αναγκάστηκαν να στείλουν επιστολή  στην οποία περιγράφουν την «αιχμαλωσία» τους, που έχει προέλθει από το πτωχευτικό δίκαιο, που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μη αφήνοντας να τελεσιδικήσουν  δικαστικά  σε βάρος τους, δημιοργώντας έτσι τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους. «Η χρονοβόρα αυτή διαδικασία, ουσιαστικά τους εγκλωβίζει και τους έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που οι περισσότεροι παρακαλούν να πάρουν την αποόλυση, αλλά ούτε και γι΄ αυτή υπάρχει κανείς να την δώσει» τονίζει ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Κ. Παπαβλάχος, αναφερόμενος στον «απαράδεκτο»  αποκλεισμό  τους από την δυνατότητα ασφάλισης των ιδίων και των οικογενειών τους, από το ταμείο ανεργίας και την συμμετοχή τους σε κοινωνικά προγράμματα και πολιτικές, καθώς δεν εμφανίζονται ως άνεργοι…
 «Αν έχει απομείνει ελάχιστο κοινωνικό κράτος, θα πρέπει να ενεργήσουν για έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέσω ΟΑΕΔ και για ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ιδίων και των οικογενειώβν τους» υπογραμμίζει ο ο κ. Παπαβλάχος, ευχόμενος να υπάρχει ακόμη κοινωνική πρόνοια στην πολύπαθη χώρα μας.


http://www.viotiki-ora.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget