Έρχονται και τα "χρυσά σουβλάκια" - Στη Θήβα το πείραμα "ιδιωτικών" στρατοπέδων συνεχίζεται‏



''Παιγνίδια''  και  ''μαγειρέματα''   με τα σουβλάκια στα ιδιωτικά κυλικεία του στρατοπέδου της Θήβας φαίνεται ότι στήνονται σε βάρος των στρατευμένων αλλά και των μονίμων που κάνουν υπηρεσία, πέραν των τιμών Κολωνακίου που υπάρχουν για πολλά από τα άλλα πωλούμενα είδη- βασικά και μη! Με δυό λόγια στα πωλούμενα είδη ετοιμάζονται να μπούν και ...σουβλάκια, παρόλο που ούτε το προβλέπει η σύμβαση ούτε και είναι σωστό για στρατόπεδο! Την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι, που, έστω ''για τα μάτια του κόσμου'', παρουσιάζουν τις προμήθειες στην Βουλή,  δεν δημοσιοποιούν ούτε δίνουν σε κανέναν όλα στοιχεία για τους όρος της σύμβασης του Κυλικείου Θήβας ή άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, παρόλο που αθροιζόμενος ο ετήσιος τζίρος τους, είναι ίσως μεγαλύτερος από κάποιες αγορές όπλων!

 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
 Το 2012 η διοίκηση του στρατοπέδου Θήβας,που λειτουργεί ως Κέντρο Κατάταξης Νεοσυλλέκτων με 2.000 εκπαιδευόμενους στρατιώτες, έκανε μελέτη σε δυο συνεχόμενες σειρές και βρήκε- με απολύτως αξιόπιστα στοιχεία - ότι η μέση ημερήσια  δαπάνη  ανά νεοσύλλεκτο στο (τότε) στρατιωτικό ΚΨΜ ήταν 8 ευρώ! Δηλαδή κάθε  νεοσύλλεκτος αγόραζε κάθε ημέρα από το ΚΨΜ είδη αξίας 8 ευρώ!
 Αυτό το στοιχείο φαίνεται ήταν και η βάση πάνω στην οποία ''πάτησε'' η ''ιδέα'' να μπουν ιδιώτες στα στρατόπεδα για να απαλλαχτούν οι 3-4 φαντάροι και ένας -δυο εποπτεύοντες από την διαχείριση των ''περιττών''  ΚΨΜ, λες και η διαχείριση τέτοιας μορφής δεν είναι καθήκον που πρέπει να ξέρουν σε μια κρίσιμη στιγμή οι στρατιώτες! Έτσι έγινε ο διαγωνισμός  για πιλοτική εφαρμογή ενός έτους ( κανείς δεν λέει πότε,με ποια δημοσιότητα, ποιους όρους,τι μηχανισμό ελέγχου κλπ) , ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία και άρχισε η ..είσπραξη! Αμέσως ξεκίνησαν και οι διαμαρτυρίες για τιμές που ήταν ακόμα και διπλάσιες από πριν, ενώ εγινε  και τοποθέτηση νέων προϊόντων σε διάφορες συσκευασίες ώστε να είναι δύσκολή η σύγκριση, καθιερώθηκε  ''μικρό'' και ''μεγάλο'' φραπέ για ...μπέρδεμα του φαντάρου- καταναλωτή στην σύγκριση κλπ κλπ.
 Από τις αντιδράσεις - δημοσιεύματα, ανακοινώσεις του Δικτύου Φαντάρων και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων , επιστολές γονέων κλπ, έγινε μια πολύ μικρή μείωση σε πολύ μικρό αριθμό προσφερομένων ειδών - τα άλλα έμειναν ως είχαν. ''Θα γράψουν και μετά θα ξεχαστεί'', φαίνεται ότι ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας.Υπήρχε όμως και η σύμβαση ως ...οχυρό που απαγόρευε την παρέμβαση στις τιμές- έτσι τουλάχιστον μας είπαν! Χώρια που όλα τα είδη είναι ενός μόνο εργοστασίου, ωστε να μην υπάρχει έλεγχος/συγκριση ή ανταγωνισμός.
Εδώ μπαίνει η υπόθεση ...σουβλάκι και ...πίτα σουβλάκι και το τι , σχετικά, ...μαγειρεύεται!

Προσέξτε τα στοιχεία:

ΠΡΩΤΟΝ: Υψηλόβαθμος αξιωματικός,που εκ της θέσεως του γνωρίζει τα πράγματα,  έλεγε τις προάλλες ότι ο ιδιώτης που εκμεταλλεύεται το κυλικείο της Θήβας, όταν του ζητήθηκε να μειώσει  τιμές '''για να πάψουν οι διαμαρτυρίες'', φέρεται να είπε ότι θα το κάνει για 3-4 είδη,παρόλο που κατ αυτόν  η σύμβαση καλύπτει τις τιμές που είχε. Πρόσθεσε όμως έναν όρο: Να του επιτρέψουν να βάλει ...ψησταριές για ...σουβλάκια και ...πίτες!
Ποια ταν η απάντηση και τι συμφωνήθηκε δεν το μάθαμε, ωστόσο μας μεταφέρθηκε ότι το διαμορφούμενο κλίμα ήταν ότι το αίτημα ήταν ...λογικό. ''Αλλωστε οι φαντάροι αγοράζουν σουβλάκια απ έξω'' είναι μια  εύκολη απάντηση... Παρόλο που δεν έχει αρχίσει το ...ψήσιμο, άρχισε το ...''μαγείρεμα'': Κόπηκε κατά πολύ η δυνατότητα των στρατιωτών να παίρνουν σουβλάκια απ΄έξω...
 
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η - συνήθως καλά ενημερωμένη - Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο ''Σπάρτακος'' ανακοίνωσε/επιβεβαίωσε  ότι σχεδιάζεται η υποδομή για ...ψήσιμο ...σουβλακίων και πιτών:
 "Σχεδιάζει,γράφει για το Υπουργείο, την συγκεντροποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και των κερδών, παρέχοντας τους φαντάρους ως θύματα της αισχροκέρδειας των ιδιωτών Καψιμιτζήδων. Πως θα γίνει αυτό; Στο ΚΕΝ Θήβας - συνεχίζει - που άρχισε η πιλοτική εφαρμογή της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ, ο ιδιώτης τα μετατρέπει και σε ψησταριές, προσφέροντας προς πώληση και σουβλάκια! Ο στόχος του είναι να μπορέσει να επεκτείνει το κέρδος του από κάθε φαντάρο από τα 5 στα 10 τουλάχιστον ευρώ (πανάκριβοι καφέδες και νερό, μικρογεύματα, χαρτί, αλλά και καμιά πίτα το βράδυ με μια μπίρα)".
 Και σε άλλο σημείο:"Στη Θήβα, με την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ βρήκαν την ευκαιρία να απογειώσουν τα κέρδη του ιδιώτη. Μάλιστα, η διοίκηση της μονάδας, εντείνοντας την καταστολή και κατάσχοντας πίτσες-σουβλάκια κλπ. που φέρνουν πίσω στη μονάδα οι εξοδούχοι, αποκαλύπτει ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το Μονοπώλιο της κερδοφορίας (σ.σ. αναφέρει τον επιχειρηματία). Αντί λοιπόν ο Ταξίαρχος (σ.σ. αναφέρει όνομα)  να βγαίνει στην Αναφορά και να λέει στους φαντάρους «να σταματήσουν να ψωνίζουν από έξω γιατί το ΚΨΜ έχει τα πάντα», καλό θα ήταν να προσπαθούσε να βελτιώσει την ποιότητα και τη ποσότητα των προσφερόμενων γευμάτων".

ΤΡΙΤΟΝ: Ενώ λοιπόν κάποιοι λένε ότι μπήκε ήδη θέμα επέκτασης των πωλήσεων του κυλικείου και στα σουβλάκια και η Επιτροπή καταγγέλλει ότι ο ιδιώτης ''τα μετατρέπει και σε ψησταριές'' , ρωτήσαμε το ΓΕΣ αν 1ον, έχει αρχίσει η πώληση σουβλακίων κλπ και 2ον αν αυτό εγκρίθηκε ως αντιστάθμισμα της μείωσης των τιμών σε 4-5 είδη που ζήτησε το Υπουργείο, μετά τον θόρυβο στον τύπο. Η απάντηση ήταν σαφής και απόλυτη: Οτι ο  ιδιώτης έχει κάνει πράγματι προετοιμασίες με ψησταριές κλπ και ότι έχει θέσει το αίτημα για να ψήνει σουβλάκια, ως δικαίωμά του. Επίσης, πρόσθεσε το ΓΕΣ,  ότι  η σύμβαση που έχει κάνει η ΑΣΔΥΣ  με τον ιδιώτη ΔΕΝ προβλέπει να πωλείται φαγητό και σουβλάκια!

Τα συμπεράσματα βγάζετε εσείς ; Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον. Ότι κάτι ...ψήνεται -  ή ...μαγειρεύεται -  είναι σίγουρο...
Εκτός αν οι καταγγελίες ...κάψουν τα σχέδια....

ΥΓ. Τι κρίμα , απαλλάχτηκε και ο Σκαρμούτσος που μπορούσε να βάλει στο στρατιωτικό μενού  καμιά ...''γκουρμεδιά'',κανένα ...ψαγμένο μεζεκλίκι,για τις σειρές του !


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget