Η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στην λίμνη της Δοϊράνης - Μητροπολίτης σε πιστή: Λυπάμαι τον άντρα σου στο σπίτι [βίντεο]



Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στις 6 Ιανουαρίου, κατά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στην λίμνη της Δοϊράνης, από τον μητροπολίτη Κιλκισίου κ.Εμμανουήλ. Ο (αν μη τι άλλο) ανορθόδοξος τρόπος που επέλεξε ένας άνδρας για να πιάσει τον Σταυρό, σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό μιας γυναίκας από τους παριστάμενους, είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η τελετή σε χώρο διαφωνιών. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας, από τους παριστάμενους πιστούς, εκμεταλλευόμενος τα ρηχά νερά της λίμνης, πήγε περπατώντας από την όχθη στο σημείο που είχε πέσει ο Σταυρός, για να τον πιάσει.
 Την ίδια στιγμή από τη απέναντι πλευρά, περίπου δέκα άνδρες που βούτηξαν από βάρκες, προσπαθούσαν να πλησιάσουν τον Σταυρό, κολυμπώντας και τρέχοντας.
 Η κίνηση αυτή του άνδρα, που τελικά έπιασε τον Σταυρό... κυριολεκτικά περπατώντας, προκάλεσε θυμηδία στους παρευρισκόμενους αλλά και εκνευρισμό τόσο στον μητροπολίτη, όσο και σε ορισμένους από τους θεατές.
 Όταν ο μητροπολίτης κ.Εμμανουήλ πήρε το λόγο για να σχολιάσει το γεγονός, μια από τις γυναίκες που βρίσκονταν εκεί, η οποία ήταν συγγενής με κάποιους από τους αδικημένους κολυμβητές, αν και επί της ουσίας συμφωνούσε με αυτό που πήγε να πει ο μητροπολίτης, θέλησε να βγάλει το... δικό της λόγο. 



Πηγή dogma.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget