“Είναι ψέματα” λέει ο δάσκαλος από την Αρτα–“Προσπάθησα να μην βγει από την τάξη το παιδί”



Για “περίεργη” συμπεριφορά του 8χρονου μαθητή κάνει λόγο ο 51χρονος δάσκαλος και δηλώνει πως όσα του καταλογίζουν είναι ψέματα των γονιών και των παιδιών.
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Αρτας αποφάσισαν να συμπαρσταθούν στον 51χρονο με 3ωρη στάση εργασίας. Φαντασίες και ψέματα χαρακτηρίζει ο 51χρονος δάσκαλος την κατηγορία οτι έβαλε μαθητές του να χαστουκίσουν 8χρονο συμμαθητή του. “Εγώ προσπάθησα να μη φύγει το παιδί από την τάξη” λέει ο 51χρονος δάσκαλος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Όπως είπε έβαλε τους μαθητές στην πόρτα για να μην τον αφήσουν να βγει έξω.

 Για το λόγο που το έκανε αυτό, αναφέρει ότι δεν ήθελε να έχει σωματική επαφή με το παιδί.
 Στο μεταξύ, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Άρτας αποφάσισαν να συμπαρσταθούν στον 51χρονο δάσκαλο.
 Όπως έγινε γνωστό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας της 3 τελευταίες ώρες την Παρασκευή, για συμπαράσταση στον 51χρονο συνάδελφό τους ο οποίος θα δικαστεί στις 12.00 το μεσημέρι κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη.
 Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ συνεδρίασε εκτάκτως «με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε». Ειδικότερα αποφάσισε:
 «Τη στήριξη του συναδέλφου, που κατά την 27χρονη διδακτική του υπηρεσία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», καθώς και τη «διευκολυντική στάση εργασίας, για συμπαράσταση στο συνάδελφο την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες». Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς όλους τους δασκάλους-νηπιαγωγούς να συμπαρασταθούν στο συνάδελφό τους με την παρουσία τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
  

newsit

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget