Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ΔΕΗ Λιβαδειάς και Θήβας



Δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό στην κοινή γνώμη, ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει έναντι πινακίου φακής τη ραχοκοκαλιά του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, μια τεράστια Δημόσια Περιουσία, θεμέλιο για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.
 Δεν πρόκειται για απελευθέρωση. Απλώς οι ιδιώτες θα εκμεταλλεύονται το φυσικό μονοπώλιο των δικτύων μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ). Η πώληση αυτή, είναι η πρώτη πράξη για την διάσπαση και το πλήρες ξεπούλημα της ΔΕΗ με βάση την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου της 24ης Ιουλίου που αποφάσισε την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ήδη τα τελευταία χρόνια αυξάνουν διαρκώς τα τιμολόγια του ρεύματος και βουλιάζουν τη ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλίσουν τεράστια κέρδη σε ιδιώτες.
 Οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες για την ασφάλεια, την άμυνα, την εθνική ανεξαρτησία, τον απρόσκοπτο εφοδιασμό κάθε δραστηριότητας και κάθε περιοχής της χώρας, το κόστος στους καταναλωτές αλλά και στην τελική τιμή κάθε προϊόντος και υπηρεσίας.
 Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από το πλιάτσικο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας στην επιχείρησή τους! Έχουν όμως να χάσουν τα πάντα όπως και όλος ο ελληνικός λαός.
 Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της ΔΕΗ στη Λιβαδειά και τη Θήβα και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την εξέλιξη αυτή. Είμαστε μια περιοχή με μεγάλες ενεργειακές ανάγκες για την βιομηχανία και την αγροτική παραγωγή και ταυτόχρονα μια περιοχή κομβική για το δίκτυο της χώρας. Μια περιοχή με τα περισσότερα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης και πλήθος υποσταθμούς. Μια περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη, στην οποία οι επιπτώσεις από το ξεπούλημα των δικτύων και τη διάλυση της ΔΕΗ θα είναι κρίσιμες.
 Καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες-καταναλωτές, να προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία. Να σταματήσουμε τη  λεηλασία. Να στηρίξουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων του ομίλου ΔΕΗ  την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 15:30 στην Χαλκοκονδύλη 30 (Κεντρικά ΔΕΗ).
 
Τα δίκτυα μεταφοράς  ρεύματος ανήκουν στους πολίτες.


www.siriosfm.g

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget