Όσο θα κοιμόμαστε… τόσο το παραμύθι του «Λεφτά υπάρχουν» θα συνεχίζεται…



Τον Γιώργο Παπανδρέου δικαιώνει για πρώτη φορά σε δημόσια τοποθέτηση του το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης για την περίφημη φράση του «λεφτά υπάρχουν», προκαλώντας αίσθηση τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στην Χαριλάου Τρικούπη.  «Αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το «υπάρχουν λεφτά» με την έννοια πού πάνε τα λεφτά. Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δις ευρώ! 15 δις ευρώ από την αύξηση του ΑΕΠ, 3 -4 δις ευρώ από κοινοτικούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Άρα το ερώτημα ήταν πού πάνε τα λεφτά».

 Η δήλωση αυτή του Γιάννη Δραγασάκη, προκάλεσε αίσθηση τόσο στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ, με πολλά στελέχη και από τις δύο πλευρές να το ερμηνεύουν ως ένα «άνοιγμα» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς την πτέρυγα των «παπανδρεϊκών» του ΠΑΣΟΚ, με στόχο είτε την «μετακόμιση» τους, είτε την στήριξη τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι δε, ότι ο επικεφαλής της «Κίνησης των 75» της Χαριλάου Τρικούπη Μιχάλης Καρχιμάκης, ζητωκραύγασε μέσω twitter για την δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσηςγράφοντας: «Ο Δραγασάκης δικαιώνει τον Παπανδρέου για το ιστορικό ''λεφτά υπάρχουν''».
 
Του Παπανδρέου δεν του ξέφυγε…
 
Αυτοί τα φάγανε… Εμείς μείναμε με τα δάνεια, με τη «φεσωμένη» πιστωτική κάρτα και το αυτοκίνητο με τον μεγάλο κυβισμό που κανείς δεν αγοράζει. Την ώρα που κάποιοι πλουτίζανε ασύστολα τρώγοντας από τα μεγάλα έργα, τη ληστεία του χρηματιστηρίου, την αρπαγή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και «αξιοποιούσαν» τα λεφτά που υπήρχαν σε τράπεζες του εξωτερικού, ο υπόλοιπος λαός έτρωγε από ψίχουλα και ψήφιζε καταϋποχρεωμένος γιατί διόρισαν το γιο του στο Δημόσιο.Και τώρα, περιμένει να τελειώσουν οι ειδήσεις των 8 όπου τον λένε για τους πλειστηριασμούς, για τις περικοπές στο μισθό ή στη σύνταξη του για να δει το Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή.Και βέβαια, δεν του περνάει από το μυαλό ότι την ώρα που αυτός φτωχαίνει, περίπου το 20% σ’ αυτή τη χώρα έγινε πιο πλούσιο τα πέντε τελευταία χρόνια.Αυτά τα λεφτά εννοούσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτά τα λεφτά «βλέπει» τώρα και ο Δραγασάκης. Μόνο που δεν υπάρχουν για τα νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το ρεύμα ή τις οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς κολατσιό…


Danioliptes.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget