Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς για την σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Στερεάς Ελλάδας


Σε μια περίοδο που ο λαός μας πληρώνει βαρύτατες τις συνέπειες της πολιτικής της Ε.Ε στην Χώρα μας, επιχειρείτε, με την συγκεκριμένη εισήγηση σας, να εξαγνίσετε την πολιτική της και να καλλιεργήσετε και νέες αυταπάτες σε μέτρα και προγράμματα που διατυπώνει.
 Επιχειρείτε να δημιουργήσετε, και με αυτό τον τρόπο, ψεύτικες ελπίδες για το μέλλον, που είναι αναγκαίες για να στηθεί το πολιτικό σκηνικό των ευρωεκλογών που θα γίνουν στα τέλη του Μάη. Με πολύ εύσχημο και πρακτικό τρόπο προσπαθείτε να παρέμβετε θετικά για την Ε.Ε στο επίπεδο της συνείδησης του λαού, εξυπηρετώντας τις πολιτικές επιδιώξεις των υποστηρικτών της Ε.Ε, της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ που έχει σε περίοπτη θέση της πολιτικής του την Ε.Ε και το μέλλον της και φυσικά σχεδιάζει την αξιοποίηση της.
 Θέλουμε να καταδικάσουμε πολιτικά αυτή σας την εισήγηση και φυσικά την πολιτική επιλογή, που είναι εξαιρετικά ανεύθυνη αφού επιδεικτικά αγνοείτε το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, από πλευράς Ε.Ε. Το πως στάθηκε και στέκεται απέναντι στην οικονομική κρίση που διαπερνάει και την Χώρα μας.

 Όταν όλοι μας, μετά από πολυετή εμπειρία, γνωρίζουμε τον ρόλο, την πρακτική και τις μεθοδεύσεις της Ε.Ε. Αντιλαμβανόμαστε τα αποτελέσματα της πολιτικής και των μέτρων της.

 Μπορούμε, επίσης, να αντιληφθούμε πως κανένα μέτρο της και ποτέ δεν βγήκε σε όφελος των εργαζομένων. Πως πάντα τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο ήταν ωφελημένα.

Αυτό προσδιορίζει ή όχι τον ρόλο της Ε.Ε σαν οργάνου εξυπηρέτησης μονοπωλιακών συμφερόντων ; Δείχνει ή όχι το προσανατολισμό της ;

 Θέλετε να σκεφτούμε τα πλαίσια στήριξης που προηγήθηκαν και τα συγκεκριμένα αποτελέσματά τους που αναμένονταν να διαρθρώσουν την ανισόμετρη ανάπτυξη μεταξύ χωρών μελών της Ε.Ε, να συμβάλλουν στην σύγκλιση των οικονομιών και φυσικά να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο των λαών της Ευρώπης ;

 Θέλετε να δούμε αν ποτέ και που σταμάτησε η διαδικασία σε αυτές τις κοινωνίες να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους ; Αντιλαμβάνεστε πως η μονιμότητα αυτής της σχέσης καθιστά αδιαμφισβήτητο τον ταξικό χαρακτήρα της Ε.Ε.

 Θέλετε να σκεφτούμε αν αυτό είναι αποτέλεσμα κάποιου ή κάποιων λαθών ή κάποιων παραλείψεων που οδήγησαν σε ανατροπή, τάχα, της βασικής επιδίωξης, της στρατηγικής επιλογής τους ;

 Υπήρξαν ποτέ διορθωτικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων ;

 Σε αυτή, ακριβώς, την βάση, θέση μας για την Ε.Ε είναι θέση αμφισβήτησης και φυσικά αποδέσμευσης από το οργανωτικό της σχήμα.

 Συνοδεύεται από απόρριψη του δημόσιου χρέους για το οποίο καμιά ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι και ο λαός και φυσικά με μονομερή διαγραφή του και συνδυάζεται με τον αντιμονοπωλιακό δρόμο εξέλιξης των πραγμάτων που μόνο μια διαφορετική εξουσία μπορεί να επιβάλει στηριγμένη στους εργάτες και τους συμμάχους τους.

 Σχετικά με την συγκεκριμένη εισήγηση, που επιδιώκει να δώσει συνέχεια στα επιχειρησιακά προγράμματα σημειώνουμε :

 * Το λεγόμενο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης «Ευρώπη 2020» κινείται στα όσα μέχρι σήμερα έγιναν και φυσικά δεν αλλάζει την κατάσταση . Επιδιώκεται η ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η συνεργασία του μεγάλου κεφάλαιο και των μονοπωλίων με τις υπηρεσίες

 * Βασικές προτεραιότητες και στόχος του “ΣΕΣ Ευρώπη 2020”, είναι η ανάπτυξη μιας οικονομίας βασισμένης στη γνώση και την καινοτομία (έξυπνη ανάπτυξη), η προώθηση μιας πιο πράσινης και αποδοτικής στη χρήση πόρων οικονομίας (διατηρήσιμη ανάπτυξη) αλλά και μιας οικονομίας με υψηλή απασχόληση που να επιτυγχάνει εδαφική και κοινωνική συνοχή (ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς). Επιδιώκουν τον σχεδιασμό του νέου μας Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 όπου θα αποτυπωθούν όλες οι δυνατότητες και οι προοπτικές, κατά την εκτίμηση τους, για την περαιτέρω ανάπτυξη της Περιφέρειάς.

 * Την νέα περίοδο θα λειτουργήσουν σαν εργαλεία προώθησης αυτών των επιδιώξεων 1) Το Πρόγραμμα Horizon 2020 για την τόνωση των επενδύσεων στους τομείς της έρευνας και της Καινοτομίας 2) Το Πρόγραμμα Συνοχής 2014-2020 και 3) Η Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης

 * Σε αυτά τα πλαίσια και ειδικά γύρω από το HORIZON συγκροτείτε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, σύμφωνα με κανονισμό λειτουργίας που θα ακολουθήσει.

 Διαφωνούμε κατηγορηματικά με τον προσανατολισμό του συγκεκριμένου προγραμματισμού, που αξιοποιεί όχι δωρεές της Ε.Ε αλλά λεφτά των εργαζομένων, δίνοντας βάρος στα κέρδη των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου.

 Διαφωνούμε με τη επιτροπή που ορίζεται σαν συμβουλευτική, αλλά όπως πάντα θα παρακάμπτει το Περιφερειακό Συμβούλιο ασκώντας την πολιτική που βολεύει τα μονοπώλια.

 Θα καταψηφίσουμε την εισήγηση, αλλά θα παραβρισκόμαστε σε όλες τις διαδικασίες για να εξασφαλίσουμε διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες και φυσικά ορθολογικά κριτήρια σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

 Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποσπάσουμε κονδύλια για τις ανάγκες του λαού και του τόπου, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε τις στρατηγικές μας επιδιώξεις.

OI ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
 ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget