Για να αναλάβουν ΣΔΙΤ η κυβερνητική μεθόδευση κατάργησης των ΔΕΥΑ;



Η  παραχώρηση σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ,  των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης μεγάλων πόλεων  και νομών , τα οποία σήμερα διαχειρίζονται οι Δήμοι , μέσω Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΔΕΥΑ) , είναι ο απώτερος σκοπός των μεθοδεύσεων που εξυφαίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα , με στόχο το κλείσιμό τους.Εμπνευστές και ενορχηστρωτές του σχεδίου οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ,.κκ Μιχελάκης και Μητσοτάκης.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο « στόχαστρό» τους , σύμφωνα με « καταλόγους» που διαρρέουν στον Τύπο , είναι επιλεγμένες ΔΕΥΑ , μεγάλων πόλεων .
Αυτό κάνει , να μην πείθει κανέναν ότι σκοπός είναι η εξοικονόμηση πόρων , δεδομένου ότι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης , δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό.
 Και αποδυναμώνει την άλλη «πειστική εξήγηση » ότι όλο αυτό γίνεται , μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί ο αριθμός των εργαζομένων που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα για να απολυθεί ή να τεθεί σε διαθεσιμότητα
 Είναι προφανές λοιπόν  ότι μετά την ανάληψη σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων – εξαιτίας βεβαίως και της τεράστιας ολιγωρίας της ίδιας της ΤΑ και της κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησής της και στον τομέα αυτό – άλλος ένας νευραλγικός τομέας της , τα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης , ετοιμάζεται να παραδοθεί σε επιχειρηματικούς ομίλους .
 Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σ, χαρακτήρισε «ανακριβή και ανυπόστατα»  τα  δημοσιεύματα και αναρτήσεις, από «διαρροές»  των συναρμοδίων υπουργείων και σύμφωνα με τα οποία δώδεκα Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) απειλούνται με λουκέτο.
 Στην ανακοίνωση της , τονίζει ι μεταξύ άλλων ότι «οι Δ.Ε.Υ.Α. αποτελούν δημοτικές επιχειρήσεις, αυτοτελείς ως προς τους οικείους Δήμους που δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και  λειτουργούν ανταποδοτικά, αφού έχουν ίδια έσοδα από τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες τους».
 Ακόμη επισημαίνει ότι « οποιαδήποτε προσπάθεια και απόπειρα να πληγούν οι Δ.Ε.Υ.Α. θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στις παρεχόμενες προς τους πολίτες της περιφέρειας υπηρεσίες, αλλά κυρίως θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αφού θα καταρρεύσουν έργα δημοσίου συμφέροντος και κοινής ωφέλειας που διαχειρίζονται οι Δ.Ε.Υ.Α».
 Τέλος, τονίζεται ότι η λύση των Δ.Ε.Υ.Α. δεν θα έχει κανένα απολύτως δημοσιονομικό όφελος, αφού οι Δ.Ε.Υ.Α. δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αντιθέτως συμβάλλουν στην τόνωση της απασχόλησης και την αειφόρο ανάπτυξη, και θα δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα στην κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα υποχρεωθεί να επωμισθεί το αντικείμενό τους.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget