Τραγικές ιστορίες από χιλιάδες ανασφάλιστες έγγυες γυναίκες



Επώδυνος τοκετός για 8.253 μητέρες-Τραγικές ιστορίες από χιλιάδες ανασφάλιστες γυναίκες. Την περασμένη άνοιξη μια 34χρονη ετοιμόγεννη Ελληνίδα παρουσίασε επιπλοκές στον τοκετό της και εισήχθη εσπευσμένα στα Επείγοντα Περιστατικά κρατικού νοσοκομείου της Αθήνας. Για καλή της τύχη ο τοκετός εξελίχθηκε ομαλά και έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο βρέφος. Για κακή της τύχη όμως, τα τελευταία τρία χρόνια είναι άνεργη και ανασφάλιστη-τόσο αυτή όσο και ο σύζυγός της-και δεν είχε να πληρώσει τα έξοδα του τοκετού.
«Κατά την έξοδό της, η διοίκηση του νοσοκομείου αρνήθηκε να δώσει το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού. Μέλη του προσωπικού μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν το ζευγάρι ότι δεν θα έδιναν ούτε το εξιτήριο αν δεν πλήρωναν το κόστος…», αναφέρει στη Real News η πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Λιάνα Μαϊλη.
 Τα στοιχεία των Γιατρών αποκαλύπτουν μια από τις τραγικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα της ανέχειας. Κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2013, οι Γιατροί του Κόσμου εξέτασαν συνολικά 8.253 γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν κανένα είδος ασφάλισης. Από αυτές οι 2.095 χρειάστηκαν ειδικές γυναικολογικές εξετάσεις, ενώ οι 501 ήταν έγκυες.
Οι ιατρικές εξετάσεις των 8253 ανασφάλιστων γυναικών έλαβαν χώρα στα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα και το Πέραμα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.
 Γέννα με διαταγή εισαγγελέα
Οντας ανασφάλιστη, με ψυχολογική διαταραχή και ανίκανη να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των πράξεών της, μια 30χρονη Ελληνίδα είδε δυο κρατικά νοσοκομεία να της κλείνουν την πόρτα επειδή δεν είχε χρήματα για γυναικολογικές εξετάσεις. Η γυναίκα, επτά μηνών έγκυος, εκδιδόταν για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Οι Γιατροί του Κόσμου ενημέρωσαν τον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε τη νοσηλεία της γυναίκας σε δημόσιο νοσοκομείο.

iefimerida

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget