Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το Καβείριο!



«Ανασκαφική έρευνα, τοπογραφική - αρχιτεκτονική αποτύπωση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου». Σπ. Νικολάου: «Αποκτήσαμε φτερά  για ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες…». Αν. Φρούσιος: «Όταν οι πολίτες ενεργοποιούνται τα αδύνατα γίνονται δυνατά»
 Υπεγράφη στις 13 Δεκεμβρίου 2013 η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, ύψους 50.000 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έργο «Ανασκαφική έρευνα, τοπογραφική - αρχιτεκτονική αποτύπωση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στο Καβίρειο της Θήβας»!

 «Όταν οι πολίτες ενεργοποιούνται τα αδύνατα γίνονται δυνατά» δηλώνει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «ΛΑΪΟΣ» Αν. Φρούσιος, εκφράζοντας την ικανοποίηση του,  που μετά την κινητοποίηση των πολιτών και την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων Υπουργείο Πολιτισμού-Περιφέρεια Στερεάς με την ενεργό συμμετοχή του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, της Θ ΕΠΚΑ και του Δήμου Θηβαίων ένα σημαντικό μνημείο της πόλης μας βρίσκει τους πόρους για την συντήρηση και ανάδειξή του.
 Ικανοποιημένος δηλώνει και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, που είδε τις κοινές προσπάθειες Δήμου, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Διαζώματος και ΛΑΪΟΥ να αποδίδουν καρπούς. «Αποκτήσαμε φτερά  για ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες, για να καταφέρουμε το Αρχαίο Θέατρο του Καβειρίου, να γίνει αντάξιο της ιστορίας του και της Θήβας» υπογραμμίζει, , συγκρατημένος ωστόσο,  στο θέμα του κουμπαρά, του Διαζώματος, ο οποίος δύσκολα γεμίζει λόγω της οικονομικής κρίσης.
Να υπενθυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2011, ο Πρόεδρος του ΛΑΪΟΥ μετά την διαπίστωση για την φθορά και καταστροφή του ΚΑΒΕΙΡΙΟΥ, και θεωρώντας ότι το γεγονός μας εκθέτει διεθνώς, επικοινώνησε με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ το οποίο έχει ως στόχο την συντήρηση και προβολή των Αρχαίων Θεάτρων της χώρας μας, απ΄όπου πληροφορήθηκε ότι το Θέατρο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των άλλων για τα οποία το ΔΙΑΖΩΜΑ διαθέτει σχετική μελέτη συντήρησης και προβολής και ο Πρόεδρος του Διαζώματος Στ. Μπένος είχε υποσχεθεί ότι «με χαρά θα παρέμβουν, αν αυτό ζητηθεί από τους τοπικούς φορείς».. φορείς…
 Μάλιστα τότε είχε προταθεί συνάντηση για κοινό συντονισμό ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση των τοπικών φορέων, προκειμένου όλοι μαζί να διαμορφώσουν  σχέδιο καθαρισμού και ανάδειξής του Αρχαιολογικού χώρου.
 Ακολούθησαν καθαρισμοί του Καβειρίου από τον Δήμο Θηβαίων σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Θηβών και ακολούθησε η έκδοση του πρώτου Ημερολογίου με τους Αρχαιολογικούς θησαυρούς της Θήβας, σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στις 12-12-2012, κατά την διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε και η είδηση  για την τύχη του Καβειρίου, ότι ετοιμάστηκε δηλαδή, η προγραμματική σύμβαση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να γίνει ερευνητική δουλειά , αλλά και οι μελέτες του μνημείου,  για το επόμενο ΕΣΠΑ, με τον Αντπεριφερειάρχη Γ. Μουλκιώτη να ενημερώνει ότι «Το Περιφερειακό συμβούλιο  αποφάσισε και ενέταξε στο πρόγραμμα δημοσίων  επενδύσεων 2012  μελέτη προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, προγραμματική σύμβαση  για το θέατρο Καβίρειο» και τον Δήμαρχο Θηβαίων Σπ. Νικολάου, ο οποίος επίσης δήλωσε στο πλευρό όλων των φορέων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας!
 Λίγο αργότερα άνοιξε και ο κουμπαράς του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για το Καβίρειο, που μπορεί να μη  γέμισε, ωστόσο απέδωσε καρπούς αρκετούς για να γίνει η αρχή, όπως κι έγινε!


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget