Σημαντικά οφέλη για τον Δήμο Ωρωπού από την τοποθέτηση Βυθιζόμενων Κάδων Διαβαθμισμένης Συμπίεσης



Ο Δήμος Ωρωπού αναζητώντας σύγχρονες τεχνικές λύσεις για την καλύτερη διαχείριση και την υγιεινή αποθήκευση και συλλογή των απορριμμάτων (οικιακά & ανακυκλώσιμα) προμηθεύτηκε και τοποθετεί 2 οικολογικά συστήματα Βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης. Ο Δήμος μας κατάφερε, -με συντονισμένες ενέργειες-, και πέτυχε 100% χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, μέσω του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015 για το έτος 2013», με αποτέλεσμα τα οικολογικά αυτά συστήματα να τίθενται στην υπηρεσία των συμπολιτών μας, συμβάλλοντας στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

 Με τη χρήση του συστήματος κερδίζουμε περιβαλλοντικά & οικονομικά:
 Περιβαλλοντικά Οφέλη
     Βελτίωση της αισθητικής εικόνας της πόλης μας, μιας και οι κάδοι δεν είναι ορατοί (υπόγειοι).
     Βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών και ιδιαίτερα των ατόμων με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες καθώς και των εμποδιζόμενων ατόμων λόγω του ύψους των υπέργειων απορριμματοδεκτών που διαθέτει.
     Αθόρυβο για τους χρήστες και στον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι είναι ιδανικό να τοποθετηθεί εντός κατοικημένων περιοχών.
     Βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στο αστικό ιστό καθώς αποφεύγονται προβλήματα όπως η δυσοσμία, έκθεση των απορριμμάτων στις καιρικές συνθήκες και σε αδέσποτα ζώα, κ.λ.π.
     Μείωση των ρύπων εξαιτίας των μικρότερων αριθμών δρομολογίων των απορριμματοφόρων που απαιτούνται.
 Οικονομικά Οφέλη
 Μείωση λειτουργικών εξόδων λόγω της μικρότερης συχνότητας αποκομιδής των απορριμμάτων, επειδή το νέο σύστημα διαθέτει διαβαθμισμένη συμπίεση των απορριμμάτων (στον μεν κάδο με τα οργανικά έως 10.000 lit δηλ. έως 10 κάδοι των 1.100 lit στον δε κάδο με τα ανακυκλώσιμα έως 30.000 lit δηλ. έως 30 κάδους των 1.100 lit), με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων από τη μικρότερη κατανάλωση καυσίμων, την συντήρηση των απορριμματοφόρων, αλλά και την εξοικονόμηση χρόνου των εργαζομένων.
 Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος τόνισε τα εξής:
 «Λέμε ΝΑΙ στην ανάπτυξη εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης των απορριμμάτων για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας. Με σχέδιο και καλό συντονισμό η Δημοτική Αρχή κατάφερε και εκμεταλλεύτηκε μια πολύ σημαντική χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και την ανταποδίδει στην κοινωνία. Με τα 4 οικολογικά συστήματα που τοποθετούμε και θέτουμε σε λειτουργία βάζουμε πλώρη και για την υλοποίηση κι άλλων σύγχρονων τεχνικών, αποθήκευσης & αποκομιδής οικιακών και ανακυκλώσιμων υλικών, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον και που δίνουν αξία στη καθημερινότητά μας».
 Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Ηλιάσκος δήλωσε:
 «Καταφέραμε και πετύχαμε 100% χρηματοδότηση και υλοποιούμε ακόμη μια σημαντική πρωτοβουλία για την βελτίωση της καθημερινότητας δίνοντας έμφαση στην ποιοτικότερη αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας. Ενεργούμε υπεύθυνα και ευελπιστούμε ότι το επόμενο διάστημα θα πετύχουμε έγκριση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ μέσω του ΕΔΣΝΑ για να δημιουργήσουμε ένα νέο δίκτυο συλλογής στερεών και οικιακών αποβλήτων, που θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική ανάπτυξη του Δήμου μας».


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget