Τζίρο βαριάς βιομηχανίας κάνει εισπρακτική εταιρία στην Ελλάδα. Αυξήθηκε κατά 20% το περασμένο έτος!



Ελάχιστες βιομηχανίες που λειτουργούν ακόμη στην Ελλάδα, βλέπουν τέτοιο τζίρο στον ισολογισμό τους στα πέτρινα χρόνια της κρίσης. Φλέβα πετρελαίου φαίνεται πως χτύπησε η εισπρακτική εταιρία ΜΕΛΛΟΝ, η οποία είναι γνωστή σε όλους τους Έλληνες δανειολήπτες.
 Η εταιρία αυτή για το οικονομικό έτος του 2012 έκανε τζίρο που φτάνει τα 10.251.940 ευρώ, που είναι αυξημένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με τον ισολογισμό του 2011, όπου έγραψε τζίρο ύψους 7.900.000 ευρώ!Από πού προκύπτει αυτός ο τζίρος;
Πρόκειται για την αμοιβή που λαμβάνει για τις υπηρεσίες που παρέχει στις τράπεζες ή μήπως προέρχονται από χρήματα των Ελλήνων δανειοληπτών; Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι φορές που η εισπρακτική εταιρία προτείνει ρύθμιση στο δανειολήπτη, καλώντας τον να καταβάλλει στην εταιρία ένα ποσό εφάπαξ για να κλείσει το δάνειο του. Άρα από ποιον είναι αυτά τα 10 εκατ της ΜΕΛΛΟΝ;Σχολιάζοντας τον ισολογισμό της ΜΕΛΛΟΝ ο φοροτεχνικός και  οικονομολόγος Γιώργος Πηλίτσος, διατύπωσε την απορία γιατί στον ισολογισμό υπάρχει παράμετρος που αναφέρεται σε κόστος πωλήσεων. «Οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών, όπως είναι η εταιρία ενημέρωσης οφειλετών ΜΕΛΛΟΝ, δεν μπορούν να έχουν πωλήσεις. Τι πουλάει δηλαδή η εταιρία ενημέρωσης οφειλετών», αναρωτιέται ο κ Πηλίτσος.
 Υπενθυμίζεται οτι η εταιρεία MELLON είναι γνωστός εισπρακτικός μηχανισμός με τον οποία συνεργάζονται πιστωτικά ιδρύματα και όχι μόνο, που αναλαμβάνει την ενημέρωση οφειλετών, για χρέη τους προς τράπεζες κλπ. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, αναφορικά με τη δράση της.
 Όπως ίδια η εταιρεία αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «Mellon είναι ένας πολυεθνικός Όμιλος ο οποίος παρέχει εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των συναλλαγών οργανισμών με μεγάλο αριθμό συναλλασσόμενων όπως τράπεζες, οργανισμούς κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνιακούς πάροχους και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.»
 

Danioliptes.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget