ΑΕΠΙ - ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ;ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΗ Ή ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΘΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ;



Στην παρούσα οικονομική συγκυρία που οι επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλλουν τα ποσά που επιβάλλει η ΑΕΠΙ, έχει ως αποτέλεσμα η τελευταία να καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, για να εισπράξει τα οφειλόμενα κατά την κρίση ποσά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από την έναρξη της κρίσης η ΑΕΠΙ έχει καταθέσει πλέον των 6.000 μηνύσεων προς ιδιώτες για την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων, χωρίς να έχει την παραμικρή έκπτωση στις χρεώσεις προς τους καταστηματάρχες, απεναντίας, αποφάσισε μειώσεις έως και 40% στους δημιουργούς, την ώρα που εμφανίζει ετησίο κέρδος 40 εκατ. Ευρώ η ΑΕΠΙ και των 7 εκατ. Ευρώ η GEA για το 2010. Το κράτος οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, σε αυτή την αδικία που συντελείται.

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!

Η ΑΕΠΙ «καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά» και αναφέρει ξεκάθαρα ότι «είναι αδικαιολόγητη η άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχτεί τη μερική ανάθεση διαχείρισης των δικαιωμάτων των πνευματικών δημιουργών. Είναι υπέρμετρα υψηλή η επιβολή προμηθείας για την είσπραξη των δικαιωμάτων των δημιουργών και υπάρχει παράλειψη της ΑΕΠΙ να γνωστοποιεί κατά τρόπο πλήρη και ουσιαστικό το αμοιβολόγιο και τον κανονισμό διανομής της στους ενδιαφερόμενους δημιουργούς και χρήστες αλλά και το ύψος και τα κριτήρια διάθεσης (για πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς) των ποσών, τα οποία παρακρατούνται βάσει συνφωνιών αμοιβαιότητας.

Κος ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Πως επιτρέπετε να λειτουργεί τέτοιο μονοπώλειο κάτω από τη «μύτη» σας χωρίς να δίνετε καν σημασία; Πως επιτρέπει η Επιτροπή Ανταγωνισμού να συνεχίζει αυτή η μονοπωλιακή κατάσταση χωρίς να παίρνει καμία πρωτοβουλία; Πως οι Οικονομικοί Εισαγγελείς παραμένουν
 απαθείς βλέποντας δημόσιες καταγγελίες για την πορεία χρήματος που συγκεντρώνεται με άναρχο και εκβιαστικό τρόπο από μικρομεσαίους επαγγελματίες με τις ευλογίες σας, με τις ευλογίες της Πολιτείας και του Υπουργού Πολιτισμού και στην συνέχεια να κατανέμεται όπως κατανέμεται χωρίς αποδεικτικά στοιχεία (συμβάσεις συνεργασίας και αποδεικτικά στοιχεία χρήσης τραγουδιών εκπροσώπων της παραγωγών στην αγορά.)
 Όπως κατέληξε όμως σήμερα, επιχειρηματίες με την μορφή υπεργολάβων ανά νομό να αναλαμβάνουν να εισπράττουν πνευματικά δικαιώματα , τα οποία στην πορεία αποδίδουν –με τρόπους που δεν είναι γνωστοί και διαφανείς- στους δημιουργούς, μουσικούς, στιχουργούς και μουσικοσυνθέτες, φαντάζομαι, είστε ενήμερος για τις αντιρρήσεις επί των αποδόσεων από πλευρας των παραγωγών.
 Ουσιαστικά, το δημόσιο έχει το ρόλο εισπράκτορα μιας καθαρά αστικής εταιρείας, καθώς έχει «εξοπλίσει» την ΑΕΠΙ με ποινικές δυνατότητες για την άσκηση της εμπορικής της δραστηριότητας.
 Την ώρα που η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, καταβάλλει κάθε προσπάθεια μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και γενικότερα στην ελάφρυνση από τις έμμεσες δαπάνες των επαγγελματιών εστίασης, ώστε αυτή η ελάφρυνση να φθάσει στον τελικό καταναλωτή, εσείς είναι αυτονόητο τι πρέπει να κάνετε με την ΑΕΠΙ, την GEA και των υπολοίπων εταιρειών που έρχονται.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός κατά την απάντηση του τόνισε:
 «Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δύο μηνών, και υπάρχει η βούληση από πλευράς του Υπουργείου για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που πράγματι υπάρχει, ειδικά για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Η επιτροπή διαλόγου με αυτά τα θέματα θα ασχοληθεί και εμείς θα τα θέσουμε αναλυτικά για να δώσουμε λύση πάντα με σεβασμό σε κάθε πλευρα.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget