Στα κρατητήρια άνεργη μητέρα για πρόστιμα του ΚΟΚ



Απίστευτη περιπέτεια για μία 43χρονη στην Κρήτη, καθώς τις τελευταίες μέρες κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων για δύο πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ενώ υπάρχει και απόφαση για μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού.

 Η γυναίκα είναι χωρισμένη με δύο παιδιά,
το ένα εκ των οποίων με ειδικές ανάγκες, βαριά εγκεφαλική παράλυση και επιληψία και άνεργη εδώ και ενάμιση χρόνο. Η περιπέτεια της ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα της για τον τυπικό έλεγχο.

 Τότε διαπιστώθηκε ότι εις βάρος της εκκρεμούσε μία υπόθεση και οδηγήθηκε στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Μετά από ώρες, ενημερώθηκε ότι η ποινή της αφορούσε μία καταδίκη της στην Αθήνα λόγω του ότι οδηγούσε ανασφάλιστο αυτοκίνητο. Η 43χρονη δούλευε παλιότερα στην πρωτεύουσα ως αντιπρόσωπος εταιρίας και στη συνέχεια μετακόμισε στα Χανιά, με την κλήση για τη δίκη να μην φτάνει ποτέ στα χέρια της.

 Έτσι καταδικάστηκε ερήμην και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και 300 ευρώ. Η ποινή μάλιστα ήταν χωρίς αναστολή και για την εξαγορά της θα έπρεπε να πληρώσει 20 ευρώ την ημέρα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι εις βάρος της εκκρεμούσε και δεύτερο πρόστιμο για άλλη παράβαση του ΚΟΚ, την οποία όμως είχε πληρώσει, κατέχοντας και το σχετικό αποδεικτικό της εφορίας.

 Η συνήγορος της ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής αλλά η εισαγγελία Χανίων δήλωσε αναρμόδια και παρέπεμψε το θέμα στην εισαγγελία Αθηνών, η οποία με τη σειρά της απέρριψε το αίτημα.

 Αποτέλεσμα είναι η 43χρονη να βρίσκεται εδώ και πέντε μέρες κρατούμενη και να περιμένει την μεταγωγή της στον Κορυδαλλό για να εκτίσει την ποινή της, καθώς αδυνατεί να πληρώσει τα 6.000 ευρώ που απαιτούνται.


Πληροφορίες από haniotika-nea.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget