Αντώνης Μανιτάκης: Η Ελλάδα κυβερνιέται τυχαία, τα politics έχουν απορροφήσει τα policy



Μετά την αποχώρηση του από την κυβέρνηση, ο Αντώνης Μανιτάκης παραχώρησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη, σαν απολογισμό της πρώτης του υπουργικής θητείας.Ένα από τα συμπεράσματα του είναι χαρακτηριστικό για το τι συμβαίνει στην χώρα μας. Ο κ. Μανιτάκης συγκεκριμένα τόνισε:Καταρχήν δεν φαντάστηκα ότι θα γίνω ποτέ υπουργός. Δεύτερον δεν φαντάστηκα ότι είναι τόσο τυχαίο να κυβερνάς τον τόπο. ‘Έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα από τότε που δημιουργήθηκε ως κράτος κυβερνιέται τυχαία.
Νομίζω από τυχαίες περιστάσεις κυβερνιέται, αλλά κι από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κατάλληλα προετοιμαστεί. Δηλαδή αυτό που έζησα και μου έκανε εντύπωση στην κυβέρνηση, είναι ότι αισθάνθηκα μια έλλειψη επαρκούς προετοιμασίας του κυβερνητικού συμβουλίου, μια έλλειψη επαρκούς συντονισμού, συνεργασίας , έλλειψη ενός σχεδίου.Οι υπουργοί δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το πώς θα κάνουμε δημόσιες πολιτικές, αλλά πώς θα κάνουμε πολιτική. Τα politics είχαν απορροφήσει τα policy. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτικές οργανωμένες, θεσμοθετημένες, πολύ καλά προετοιμασμένες για να μπορέσει να σχεδιάσει το μέλλον της, κι αυτό νομίζω πως λείπει. Δεν δίστασα ούτε για μια στιγμή να αναλάβω τα καθήκοντα μου. Όταν η χώρα βρίσκεται σε αυτές τις κρίσιμες καταστάσεις -και νομίζω κανείς δεν το αρνήθηκε , όταν η χώρα ζει έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο και είναι το πρώτο θύμα, όταν η χώρα δίνει μάχη και σου τυχαίνει, καλείσαι να πάρεις ένα όπλο, από τα όπλα που έχεις, και να παλέψεις, είσαι λιποτάκτης αν αρνηθείς . ‘
 Δυστυχώς  το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο κ. Μανιτάκης. Μια τσαπατσουλιά παντού. Πουθενά δεν υπάρχει κάποιος η κάποια ομάδα που να σχεδιάζει πολιτικές και να καταθέτει προτάσεις, πουθενά δεν υπάρχει συνεχεία. Ως αποτέλεσμα αλλάζει ο υπουργός και αλλάζει πολίτικη γραμμή η χώρα Αλλάζει η κυβέρνηση και το κράτος σκορπάει.
Όλη η συνέντευξη Μανιτάκη στο The Press Project εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget