Σκηνές, ρούχα μέχρι και μαχαιροπίρουνα πληρώνουν οι Νεοσύλλεκτοι φαντάροι



Σημαντικές ελλείψεις σε ρούχα, σκεύη και υγειονομικό προσωπικό  καταγγέλλουν οι φαντάροι που υπηρετούν στο 211 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής ΜΚ/ΤΕ Ρόδου, τονίζοντας πως ο στρατός τους αναγκάζει να αγοράσουν τα απαραίτητα με δικά τους χρήματα. Όπως αναφέρουν δεν τους έδωσαν πουλόβερ στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) τον Σεπτέμβριο, αλλά ούτε και στις μονάδες, όπως τους είχαν υποσχεθεί διοικητές στα ΚΕΝ. Σ. Σύμφωνα με το Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος τα πουλόβερ έχουν σταματήσει να δίνονται από τον Μάρτιο και πρόκειται για επιλογή περικοπών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που μεταφέρει το κόστος της θητείας στους φαντάρους.
 Παράλληλα επισημαίνεται πως τα όσα ακούγονται για το μπλοκάρισμα των σχετικών διαγωνισμών δεν ισχύουν.Όμως οι φαντάροι αναγκάστηκαν να αγοράσουν και μαχαιροπίρουνα, μιας χρήσης, καθώς ενημερώθηκαν από τους διοικητές δεν υπάρχουν διαθέσιμα για όσους περάσουν το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων. «Δώσαμε, δώσαμε δεν υπάρχει τίποτε άλλο, ο Στρατός δεν έχει», φέρεται να είπε ένας λοχαγός εκπαίδευσης, ενημερώνοντάς τους παράλληλα πως δεν υπάρχουν σκηνές να τους δοθούν και στην περίπτωση που πάνε για διαβίωση στην ύπαιθρο θα πρέπει να προμηθευτούν σκηνές από το εμπόριο. Αντίστοιχα ακραίες είναι οι συνθήκες των υγειονομικών υπηρεσιών. Ο γιατρός της μονάδας φεύγει  μετά τα ΣΠΕΝ και οι φαντάροι καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Κάποιοι αναφέρουν ότι για τις τόσες μονάδες της Ρόδου υπάρχουν μόνο 2 γιατροί. Από την άλλη μεριά, ο Αντισυνταγματάρχης Διοικητής ενημέρωσε ότι θα εγκρίνει ελάχιστες μετακινήσεις για υγεινομικούς λόγους.

 «Δηλαδή, γιατρός στη μονάδα δεν θα υπάρχει σε λίγο, οι μετακινήσεις κόβονται, τότε αν υπάρξει ανάγκη τι θα γίνει; Και όλα αυτά όταν μπροστά μας είναι ο χειμώνας, οι περικοπές στη θέρμανση είναι δραματικές και ρούχα δεν έχουν δοθεί. Τι θα γίνει όταν θα αρρωσταίνουν οι συνάδελφοι;», αναφέρει το Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος και συνεχίζει:

 «Περιττό να πούμε ότι η δέσμευση του ΓΕΣ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για ίντερνετ στις μονάδες πάει περίπατο.   Οι φαντάροι καταγγέλλουν ότι ίντερνετ δεν υπάρχει στις μονάδες, ούτε στα γραφεία. Το έτος 2013, ο Ελληνικός Στρατός έχει ίντερνετ μόνο στο Στρατηγείο και στη Μεραρχία στην πόλη».

 «Αλήθεια, πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ στην Πανελλαδική Άσκηση Παρμενίωνας, να δαπανά 600.000 ευρώ για την Άσκηση στη νήσο Δοκό που εξυπηρέτησε μόνο επικοινωνιακές ανάγκες, να ξεδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ασκήσεις όπου το Ισράηλ προετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ιράν, επίσης στο πλαίσιο του Βαλκανικού τμήματος του Ευρωστρατού  και να βγάζει ξανά τα τεθωρακισμένα-ελικόπτερα-αεροσκάφη στις Στρατιωτικές Παρελάσεις για το θεαθήναι;», σημειώνει το Δίκτυο και καλεί τους στρατιώτες να μην δώσουν χρήματα για στρατιωτικές ανάγκες και να απαιτήσουν ο στρατός να αναλάβει όλο το κόστος.



Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget