ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Θέλουμε από την αρχή να αναδείξουμε και να καταδικάσουμε πολιτικά τις προσπάθειες της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου να αφυδατώνει από ουσιαστικό περιεχόμενο τις συνεδριάσεις του οργάνου.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σημερινής συνεδρίασης, με την συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη, που παραλείπει σκόπιμα τα βασικά ζητήματα που συνδέονται με τον λαό και τα προβλήματά του.Δεκάδες φορές έχουμε μιλήσει για την απουσία οποιασδήποτε συζήτησης για την ανεργία, την φτώχια και την ανέχεια που χαρακτηρίζει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, με πρόσχημα την έλλειψη αρμοδιότητας, που θυμάστε πάντα μετά τις εκλογές, όταν δεν σας χρειάζονται τα μεγάλα λόγια που ευχαριστούν τον λαό.
Όταν στηρίζεται απροκάλυπτα την κυβερνητική πολιτική και φυσικά τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τηρώντας τις κατευθύνσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που άλλωστε σε αυτό αποσκοπούσε και αποσκοπεί.Σήμερα , στην σημερινή συνεδρίαση το ζήτημα γίνεται σοβαρότερο γιατί αποσιωπάτε στον αντιδραστικό – αντεργατικό ρόλο που παίξατε στα όσα συνέβησαν γύρω από την κατάληψη της Περιφερειακής Ενότητας της Εύβοιας με την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων.Με πολιτικό θράσος ξεπερνάτε, αποσιωπάτε όσα έγιναν. και το κυριότερε ποιος και με τίνος οργάνου απόφαση κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις.
 Τι και πως μετατράπηκε η συμπαράσταση στους εργαζόμενους που εκφράζατε εδω σε στάση σιδηράς πυγμής σε εργάτες που τάχα εμποδίζουν άλλους εργάτες να εργαστούν.
 Αφού κάνατε ότι μπορούσατε για να τους αποπροσανατολίσετε με συζητήσεις, ραντεβού και συνεννοήσεις με υψηλόβαθμος παράγοντες, λες και τα προβλήματα δεν ήσαν γέννημα των ακολουθούμενων πολιτικών, αδιαφορήσατε για τα αδιέξοδα που δημιουργούνταν. Αντί να διευκολύνεται την κλιμάκωση και τον συντονισμό των αγώνων τους, συμβάλλατε στο χτύπημα τους καλλιεργώντας νέες απογοητεύσεις και δυσκολίες.
 Εξ αντικειμένου, επιβεβαιώσατε την ταύτιση σας με την κυβέρνηση και τους εργοδότες, αναδείχνοντας με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την σχέση της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης με την ταξική κρατική εξουσία, όπως διαγράφεται στο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Δείξατε πως είστε απέναντι και όχι μαζί με τον λαό, όπως άλλωστε καιρό τώρα λέμε.
 Πέρα, όμως από αυτό απαιτούμε να μας εξηγήσετε γιατί δεν συγκλήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο έστω και επειγόντως. Γιατί δεν συνεδρίασε η Ε.Ε. Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, έγκαιρα.
 Λέμε ξεκάθαρα πως η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί ζωντανή έκφραση αυθαιρεσίας και αυταρχισμού και φυσικά την καταδικάζουμε απερίφραστα.
 Δηλώνουμε, επίσης, πως άμεσα θα απευθυνθούμε στους εργαζόμενους και θα συμβάλλουμε στο να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα. Να συνεχίσουν κλιμακώνοντας τους αγώνες τους βλέποντας και θεωρώντας και σας στην απέναντι όχθη.
 Για μας κρίνεται απόλυτα αναγκαία η συνέχιση των αγώνων με σωστό πλαίσιο που θα κατονομάζει τους πολιτικά υπεύθυνους. Θα τοποθετείται απέναντι στην Ε.Ε αναγνωρίζοντας την ανάγκη απεμπλοκής από τις αντιλαϊκές τις κατευθύνσεις. Θα ενδιαφέρεται και θα αναζητά όχι μια απλή αλλαγή κυβερνητικής φρουράς, με άλλη σημαία και όμορφα μεγάλα λόγια που θα μείνουν απλά υποσχέσεις αν δεν τεκμηριώνεται συγκεκριμένα η αντιμονοπωλιακή λογική και η θέληση για ανατροπή του εκμεταλλευτικού μας συστήματος που καθιερώνει άλλοι να κοπιάζουν στην δουλειά και άλλοι να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα.
 Σε κάθε περίπτωση, σαν Κόμμα και σαν παράταξη, θα είμαστε πλάι στους εργαζόμενους και τον αγώνα τους για όσα δικαιούνται και τους ανήκουν.
 Θα κάνουμε ότι μπορούμε με τις προτάσεις, την πολιτική και την συγκεκριμένη δράση μας ώστε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την κλιμάκωση των αγώνων, που, αν συντονιστούν και αγκαλιάσουν πλατιά λαϊκά στρώματα, θέτοντας το ζήτημα στην ουσία του, μπορούν να καταγράψουν σημαντικά αποτελέσματα.
 Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Σωματείων για:
 * Άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων.
 * Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έχουν γίνει.
 * Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.
 * Να κολληθούν τα ένσημα των εργαζόμενων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
 Ταυτόχρονα απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης απλήρωτων και απολυμένων:
 * Καταβολή έκτακτου επιδόματος ύψους 1000€ για τον καθένα μέσω του ΟΑΕΔ.
 * Πάγωμα πληρωμής δανείων - καρτών. Κανένας πλειστηριασμός.
 * Μείωση των τιμολογίων ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και σταθερής τηλεφωνίας κατά 30%. Να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο σε κανέναν.
 * Απαλλαγή από την καταβολή Δημοτικών τελών, χαρατσιών κλπ.
 * Επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ενοικίου που καταβάλλουν για τη κύρια κατοικία αυτών και της οικογενείας τους στο 100% του ύψους του ενοικίου.
 * Παροχή υπηρεσιών υγείας χωρίς καμία επιβάρυνση.
 * Παροχή έκτακτου επιδόματος θέρμανσης.

* OI ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 * ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 * ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
 * ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget