Σε απεργιακό κλοιό σήμερα Τρίτη η χώρα - Αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις



Θα νεκρώσει όπως φαίνεται το Δημόσιο το επόμενο διήμερο καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για την Τρίτη και την Τετάρτη 48-ωρη απεργία. Στις κινητοποιήσεις δεν θα συμμετάσχει η ΓΣΕΕ παρά το ότι εξεταζόταν το ενδεχόμενο η Τρίτη να μετατραπεί σε γενική απεργία. Το συνδικάτο του Δημοσίου έχει προγραμματίσει για τις 10:30 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι, όπως και οι Εφοριακοί.Παράλληλα, την Τρίτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές οι οποίοι είχαν προκηρύξει 48-ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπως και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα, νέες σε 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν ήδη από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ νέα πενθήμερη απεργία από τις 23/09 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Αποστάσεις από την ΑΔΕΔΥ κράτησε η ΓΣΕΕ
 Αποστάσεις από την κεντρική πολιτική «γραμμή» της ΑΔΕΔΥ για την οργάνωση απεργιών... διαρκείας και τη συγκρότηση απεργιακού «μετώπου» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πήρε η ΓΣΕΕ «αδειάζοντας» τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων που από το Σάββατο είχε προαναγγείλει, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ερήμην των οργάνων της ΓΣΕΕ, την κήρυξη 24 γενική απεργίας για την Τρίτη στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ.
 Μάλιστα, η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ που συνεδρίασε τη Δευτέρα αποδοκίμασε αυτή την ενέργεια και όσους συνδικαλιστές σχεδίαζαν παρασκηνιακά την απεργιακή συμπόρευση των δύο συνδικάτων.


 iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget