συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννη Σταθά με την Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO



Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννη Σταθά και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φωκίδας με την Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO, κ. Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, προκειμένου να ενημερωθεί για την καταστροφή που έγινε στον Παραδοσιακό Ελαιώνα Άμφισσας, ο οποίος αποτελεί τμήμα του Δελφικού Τοπίου και τελεί υπό την προστασία της UNESCO ως Πολιτιστικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή στις 5 Αυγούστου.

 Η Πρόεδρος πληροφόρησε τους αντιπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι βάσει της ενημέρωσης που έχει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν έχει καεί ούτε ένα ελαιόδεντρο που να βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας της UNESCO.
 Το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιο λόγο οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου ενημερώνουν με λάθος τρόπο, είτε εσκεμμένα, είτε λόγω άγνοιας, την Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε για την UNESCO για κάτι που αποδεικνύεται με βάση τον χάρτη που ορίζει την ζώνη επίβλεψης της UNESCO, σύμφωνα με τον οποίο η περιοχή του Παραδοσιακού Ελαιώνα που κάηκε βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας της UNESCO.
 Κατά την διάρκεια της συνάντησης η Πρόεδρος έδειξε θερμό ενδιαφέρον για την καταστροφή που συντελέστηκε σε τμήμα του Παραδοσιακού Ελαιώνα και δεσμεύθηκε ότι θα ασχοληθεί η ίδια προσωπικά με το ζήτημα. Δεσμεύθηκε επίσης ότι εάν έχουν όντως καεί ελαιόδεντρα εντός της ζώνης προστασίας της UNESCO, θα μεταβεί στην περιοχή επιτροπή από την UNESCO για να επιβλέψει την αποκατάσταση του Παραδοσιακού Ελαιώνα, δέσμευση η οποία ικανοποίησε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget