Ιατρικό αίνιγμα με μωρό που εμφανίζει συμπτώματα αυτανάφλεξης



Σπάνια πάθηση του προκαλεί εγκαύματα στο σώμα.Ο μόλις τριών μηνών Ραχούλ νοσηλεύεται συχνά σε νοσοκομείο της Ινδίας καθώς παρουσιάζει σπάνια συμπτώματα αυτανάφλεξης. Οι γονείς του παιδιού παρατήρησαν ότι το κορμάκι του ξαφνικά εμφάνιζε φλόγες στην κοιλιά και τα γόνατά του από όταν ήταν μόλις εννέα ημερών.
 Έκτοτε επισκέπτεται το νοσοκομείο της πόλης Τσενάι, όπου διαγνώστηκε πως πάσχει από μία σπάνια πάθηση εξαιτίας της οποίας το σώμα πιάνει φωτιά χωρίς αιτία.

 Οι Ινδοί γιατροί που εξέτασαν το μωρό πιθανολογούν ότι τα εγκαύματα προκλήθηκαν από την έκλυση εύφλεκτων αερίων από τους πόρους του δέρματός του, αλλά όπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία, επομένως το πρόβλημα αντιμετωπίζεται σαν κοινό έγκαυμα.
 Σύμφωνα με τους New York Times, το μωρό με τους γονείς του έμεναν σε σπίτι συγγενή τους όταν παρατηρήθηκε η πρώτη αυτανάφλεξη. Στην περιοχή όπου διέμεναν εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα φωσφόρου, στοιχείο το οποίο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.
 Οι γιατροί συμβούλευσαν τους γονείς να απομακρύνουν το παιδί από εύφλεκτα υλικά και να υπάρχει πάντα κλιματισμός στον χώρο που βρίσκεται.
 Πάντως η οικογένεια αναγκάστηκε να φύγει από την περιοχή, καθώς οι περίοικοι φοβούνται ότι το μωρό μπορεί να βάλει φωτιά στα σπίτια τους…


protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget