Κυβέρνηση και ΕΕ καταγγέλλουν σωματεία και σύλλογοι συνταξιούχων της Λιβαδειάς για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας



Την κυβέρνηση και την ΕΕ καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και Ο.Α.Ε.Ε., του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της Επιτροπής αγώνα εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, της Επιτροπής αγώνα Οικοδόμων Λιβαδειάς, του Συντονιστικού ΑΜΕΑ, και του Συλλόγου Γυναικών (ΟΓΕ) για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τα νέα μέτρα που αφορούν στο τομέα της Υγείας. «Κυβέρνηση και ΕΕ σχεδιάζουν και άλλες καταργήσεις μονάδων υγείας. Ξεκινώντας με την υλοποίηση της συμφωνίας (από το 1998) για το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων.

 Ήδη, με τους νέους οργανισμούς, σε δεκάδες νοσοκομεία καταργούν ολόκληρες κλινικές. Ανοίγουν το δρόμο για νέες μαζικές διαθεσιμότητες υγειονομικών. Για να περάσουν τα σχέδια τους, απειλούν με αύξηση του 5 ευρώ και επιβολή 25 ευρώ στις εισαγωγές στα νοσοκομεία», αναφέρει η Συντονιστική.
 Όσον αφορά στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς τονίζει: «Τα κρεβάτια από 228 γίνανε 160. Πριν 6 χρόνια υπήρχαν 2 χειρουργικές αίθουσες, τώρα υπάρχει μόνο μία με αποτέλεσμα τα χειρουργεία να πέσουν στα μισά και οι ασθενείς αναγκάζονται να τρέχουν στην Αθήνα. Έκλεισαν τμήματα όπως το δερματολογικό, νευρολογικό, οφθαλμολογικό και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν γίνονται και οι οργανικές θέσεις των 8 ιατρών που αποχώρησαν παραμένουν κενές».
 Επισημαίνει ακόμα ότι «όσες δημόσιες μονάδες υγείας – πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων» ενώ οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων «θα φέρουν στους εργαζόμενους μετακινήσεις, διαθεσιμότητα και στο τέλος απολύσεις».
 Στη συνέχεια καλεί σε αγώνα που «για να ’ναι νικηφόρος, απαιτεί αντοχή και θυσίες», με «πολύμορφες κινητοποιήσεις, που θα έχουν διάρκεια, σχέδιο κλιμάκωσης και θα αξιοποιούν όλες τις μορφές πάλης».
 Έναν αγώνα που όπως υπογραμμίζει θα συνεχιστεί «μέχρι η υγεία να πάψει να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται και να γίνει αποκλειστική ευθύνη του κράτους να παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους».
 Ακόμα δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια διότι «δεν θέλουν ο αγώνας μας να αποκτήσει το πραγματικό του περιεχόμενο, να στραφεί ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ και τα κόμματά τους».
 Καταλήγοντας καλεί τον κόσμο να εμπιστευτεί «την πλατιά συσπείρωση σωματείων και επιτροπών αγώνα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αποτελεί το ΠΑΜΕ».


http://www.viotiki-ora.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget